Полицейски обиск в офиса на "Белла България" в Пловдив

Автор:
Вторник, 16 Декември 2008 12:57

Проверката била по САПАРД от европейската служба ОЛАФ 

Автор plovdiv-online

ImageПолицаи от ДАНС са изненадали във вторник сутрин служителите в офиса на Хранителна индустрия „Белла България” в Пловдив с акция и обиск, разбра plovdiv-online. Офисът се намира на два етажа в сградата на бившата Периферна техника в промишлената зона на ЖР Тракия. Полицейска камионетка е спряла в двора към 9.30 часа и е взела за свидетел на обиска чистачка от друга фирма, ползвател на етаж в бизнес сградата. Обискът продължава и в момента. Хранителна индустрия "Белла" е един от най-големите производители на тестени и месни продукти. Сред марките й са кремвиршите Сачи, Leki и др. Собствениците Венцислав Георгиев и Жорж Веселинов не са били в пловдивския офис по време на полицейската акция, разбра още plovdiv-online.

По обяд пиарът на "Белла България" г-жа Розита Михайлова обясни, че ставало въпрос за рутинна проверка по програма САПАРД от европейски служби. Такива проверки се правят ежемесечно, според нея, а "Белла България" никога не е крила, че работи по програмата. Документацията ни е перфектна, каза още Михайлова. Тя уточни, че по закон европейските специалисти са ескортирани от българска полиция и това е за тяхната сигурност.

Не е ясно обаче защо са извикани две поемни лица, служители на други фирми в бизнес сградата, нещо, което се прави при обиск. Проверките се правят изненадващо, но регулярно, каза още пиарът на "Белла България". Според нея, такива проверки текат и в поне още десет фирми в страната в момента. Информация за тях обаче няма - поне днес. По-късно г-жа Михайлова прибави, че проверката дори не била за "Белла България", а за фирми доставчици.

Европейската служба, която е оторизирана да извършва подобни проверки, е ОЛАФ. Проверки из големите хранителните фирми текат от два месеца, коментира високопоставен източник пред plovdiv-online

Миналата година Венцислав Георгиев отстреля бяла мечка в Северна Канада, за което брои сумата от 60 000 долара, а снимка на бизнесмена, прегърнал огромното мъртво животно от защитен вид, обиколи българската преса. Това лято пък гръмна друг скандал със съдружника му Жорж Веселинов за язовир Климент.

Очаквайте подробности.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм