Митрополит Николай си навлече грях преди Рождество

Автор:
Понеделник, 15 Декември 2008 22:43

Автор plovdiv-online

ImageГрях по време на Коледните пости извърши пловдивският митрополит Николай, като позволи дяволът да вземе връх в душата му и го разгневи в дните за най-голямо смирение според Християнския канон – дните преди Рождество. Това коментира дядо Йосиф, който дълги години отговаря за българските църкви в Америка и Австралия.

Пловдивският владика не се явил на събрание на Синода в понеделник, след като миналата седмица гневно напусна третата сесията от Събора на Светите отци, който трябва да промени устава на Българската православна църква. Дядо Николай се разгневил от идеята по-богатите епархии като Пловдивската да заделят по 10-15 процента от приходите си, с които да се поддържат по-бедните епархии оттатък Стара планина. Другият деликатен момент бил отпуските на свещениците, обясни дядо Йосиф.

Ние мислим, че митрополит Николай ще се вразуми, каза старецът. Постъпката му е необяснима, гневът е лош съветник за мирянина, а за нас, служителите на Бога, е абсолютно недопустим, заключи дядо Йосиф. Той посочи, че нито един от членовете на Синода не само не е подкрепил пловдивския владика, а останали безкрайно учудени от поведението му, което отдават на младостта и прекомерната амбиция. Попитан възможно ли е здравословен проблем да е провокирал реакцията на митрополит Николай, дядо Йосиф отказа коментар. Всичко е в ръцете на Бога, заключи старецът, вярваме, че владиката ще се върне при нас.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм