Ново ОП по екотранспорт, преструктурират други 5

Автор:
Сряда, 29 Април 2020 17:03
Ново ОП по екотранспорт, преструктурират други 5

Кметът на Пловдив Здравко Димитров и екипът му представиха на среща с политическите сили в Общинския съвет важни проекти, по които Община Пловдив в момента работи.

По първия проект получихме подкрепа за създаването на общинско дружество за модерен екологичен градски транспорт, което да може да кандидатства за средства по програмите на Европейския съюз през следващия програмен период за закупуване на електрически автобуси.

Идеята е до 2-3 години общинското дружество да може да поеме две нови градски линии.

Вече имаме проведени разговори със Световната банка, която пое ангажимент да изготви безплатен анализ за ползите и рисковете при създаването на общинско дружество за градски транспорт. Анализът се очаква да бъде готов до края на май, каза Здравко Димитров.

Вторият проект, по който ще се работи, е завършването на вътрешния ринг и облекчаването на трафика.

Затова Община Пловдив кандидатства за финансиране на четири големи проекта през фонд „ФЛАГ” - пробива „Модър Царевец”, продължението на булевард „Северен”, нов мост над река Марица и изграждането на басейн „Младост”. Това е възможност те да бъдат стартирани възможно най-бързо и да бъдат завършени през следващите години, коментира градоначалникът.

Третият проект е за обединението на три общински предприятия – „Чистота“, „Паркове и градини“ и „Дезинфекционна станция“.

Целта е да се оптимизира използването на ресурса на предприятията, да се подобри координацията на екипите по почистване и озеленяване, да се модернизира техниката.

Сред важните задачи на новото обединение е да се осигури по-добрата поддръжка на зелените площи и почистването на междублоковите пространства и новите квартали, които вече се оформят.

Обединението на предприятията не включва съкращаване на работници, а само оптимизация на администрацията и на незаетите щатове, каза още Здравко Димитров.

Четвъртият проект е за обединяване на ОП „Зоопарк“ с ОП „Зооветеринарен комплекс“ като целта отново е оптимизиране на разходите.

Искам да благодаря на политическите сили в Общинския съвет за конструктивния диалог и предложенията, които направиха. Всички те ще бъдат взети под внимание при изработването на окончателните ни предложения, които ще бъдат внесени за разглеждане в местния парламент, заключи градоначалникът.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (9)

 • Ай сиктир

  Зико, Зико, нищо няма да направиш, моето момче. Нищо, но от сърце. Обеща в кампанията си, че ще махнеш "калинките" на Мамин по ОП-тата, монтирани като директори, а всички стоят. Стоят, и ти еб@ват цялото управление. Бедна ти е фантазията как са надъхани да те саботират. Това, че ги остави, ще ти изяде главата.

 • до Ай сиктир

  Те говорят за него, като за малоумен, като за бавноразвиващ се. Такова е отношението по общинските фирми към него.

 • г-н БАНДЕР, Остап

  отговори на: до Ай сиктир

  Е па он си е баскетБОЛЕН МОЗЪКЛИЯ И ПОСЛУШНИК МУТРО'полит'ический и освен да БЛАГОДАРИ за туй-онуй на тоа-оня за друго не става.

 • читател

  отговори на: г-н БАНДЕР, Остап

  Е па ти си формат БОЛЕН мозък и ФОРМАТ тъпак, г-жа Бандерова. И освен да форматираш лудо за друго не ставаш.

 • vlado

  Вмомента
  бул.Стамболийски е от категорията на междуселск и път.Какво предвижда общината ако някога се построи подлеза? По тази тема не се коментира.

 • Босилкова

  Здравко замита далаверите на Тотев и чака новите заеми....

 • читател

  Басейнът в задния двор в https://i.ibb.co/mX45JT4/image.jpgлуксозната 7 етажна кооперация на родителите пенсионери от Гладно поле - сем. Кленджарови, на областната Оправителка https://i.ibb.co/mGRVPpg/22.jpgДани-Здравка прелял от пороя. Търсят се доброволци за дезинфекция и подсушаване - https://i.ibb.co/VwSvj25/22.jpgзаплащане кафе от кафеавтоматите на Тодор Кафеджията.

 • Читател

  отговори на: читател

  Да те "Оправи" областната Управителка - куха, мутирала, неграмотна отрепко! Марш в Украйна и там да ти присаждат мозък!

 • читател

  отговори на: Читател

  Славке, идиоко ненормална, https://i.ibb.co/bFq6hyH/image.jpgнещо спря руско-българското неграмотно плещене и мина на полубългарски! Явно 24-вото гледане на 7/8 чалга тв поправя българския ти, https://i.ibb.co/djxc22Z/image.jpgидиотко ненормална!

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм