Димитър Делчев и Тодор Джаров пълнят гуши на гърба на децата

Автор:
Петък, 12 Декември 2008 19:48

Автор plovdiv-online 

ImageЦените на доставяните в детските заведения плодове и зеленчуци са в пъти по-високи, отколкото цените на дребно на общинските пазари. Сигналът, който подаде съветникът от БСП Николай Радев преди три месеца, се оказа верен. Това е установила проверка на Дирекция „Стопански дейности”. Проверката е направена от 3 до 28-ми ноември. При някои видове плодове те са с 35.5% по-високи, а при доматите и краставиците с 50 до 60 % завишение, каза шефът на Дирекцията Георги Божев. Според него завишението е с цел фирмите доставчици да реализират по-големи печалби от сделки за храни на децата ни.

Доставчиците са ЕТ ”Свети Димитър – Димитър Делчев” и ЕТ „Конкурент 11 – Тодор Джаров”, пише в Доклада на Дирекцията. Вместо обаче на секундата да се прекратят договорите с едноличните търговци Делчев и Джаров, Божев ги призовава на среща-разговор. Същото потвърди и кметът Славчо Атанасов, но добави, че няма да допусне някой да печели на гърба на децата.

Според договорите на фирма Делчев и Джаров нямат право на повече от 35 на сто надценка над цените в едровата база в Първенец. Този допустим процент на печалба е драстично надвишен при доматите и краставиците, доставяни от „Конкурент 11” съответно с 62 и 52 на сто и то на база крайна цена в хипермаркет Сани. Припомняме, че Джаров и Делчев се намъкнаха в бизнеса със снабдяването на детските заведения, след като договорите с предишните фирми изтекоха и не бяха подновени тъкмо поради установени огромни дисбаланси в полза на частните доставчици.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм