Превърнаха бюстът на Хайтов в акция на партия Атака

Автор:
Петък, 12 Декември 2008 19:05

Асеновградският кмет не обели и дума, най-отпред се тупна шефът на СКАТ Валери Симеонов

Автор Мария Великова

ImageДесетки асеновградчани останаха втрещени от безпрецедентото държание на кмета д-р Христо Грудев по време на откриване на паметника на акад. Николай Хайтов на едноименния централен площад. След като водещият  тържествено даде думата на домакина на инициативата, всички очакваха да чуят кметското слово. Станимашкият първенец обаче не отрони ни дума, ни стон, за секунда преряза лентата на паметния бюст на твореца и се оттегли встрани. Неадекватната кметска реакция не само обезсмисли присъствието му, но и подсили усещането за евтино партийно мероприятие на Атака, в каквото Христо Грудев се оказа въвлечен.

Противно на всякакъв протокол водещият откриването реши, че първи по отдаване на почит с венец пред паметника на Хайтов се нареждат хората от ТВ СКАТ, едва след тях се нареди венеца на община Асеновград , и за да се затвори кръгът, накрая венец се поднесе и от името на партия Атака. Местният парламент отпусна десет хиляди лева за бюста паметник, но шефът на старейшините Кирил Трендафилов умишлено отсъства от мероприятието.

Силният мириз на атакистка акция обаче се носеше сред присъстващите, след като като за най-важен гост първо бе споменат шефът на ТВ СКАТ и съветник № 1 в далечен Бургас Валери Симеонов.

Гербаджията кмет д-р Христо Грудев падна и в капана на вицето си - атакистката инж. Адриана Миленова. Ако кметът не е на “ти” с граматиката, така ли не се намери някой да го подсети, да не се изправя пред новооткрит паметник, на който срамно е допусната граматическа грешка, възмущаваха се по-наблюдателните. Цяла неделя, откак бюстът на писателя Николай Хайтов е монтиран пред сградата на старата община, асеновградчани цъкат как  луксозният надпис /Акад. Николай Хайтов/ започва с малка буква.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм