2 нови с COVID в Пловдив! Останете вкъщи, лекарите ще ви ръкопляскат!

Автор:
Неделя, 12 Април 2020 08:03
2 нови с COVID в Пловдив! Останете вкъщи, лекарите ще ви ръкопляскат!

Следващите две седмици ще бъдат критични! Не ходете на църква! Църквата е във всеки от нас! - призоваха шефовете на най-големите български болници, които се сражават на първа линия!

Два нови случая на диагностицирани с коронавирус са регистрирани в Пловдив през денонощието.

Общо новите случаи са 21, като 10 от тях са в болница, съобщи ген. Венцислав Мутафчийски, шеф на Националния оперативен щаб.

Така общият брой на заразените става 669. Ръстът е 3.2% спрямо предното денонощие.

Най-много от новите случаи са в София - 12, в Пловдив, Старза Загора, Хасково и Кюстендил са по двама, в Дупница - 1.

28 са починалите към момента. От тях 15 са мъже, 13 - жени. Средната възраст на починалите е 65 години.

Към момента в болница са 230 пациенти с коронавирус, като 35 са интубирани.

147 от лежащо болните пациенти са в София.

В Пловдив те са 35.

От Българския лекарски съюз призоваха хората да си останат вкъщи на Цветница и Великден. Същия призив отправиха директорите на всички големи столични болници в онлайн брифинга тази сутрин.

Останете си вкъщи още две-три седмици! Само това ще ни спаси! България няма ресурса на Германия да лекува огромен брой пациенти едновременно, казаха и шефът на Александровска болница, и на ВМА, и на Пирогов.

Нека не поставяме на изпитание Божията милост и на не превърнем дните за празнуване в дни за умиране! - каза директорът на Александровска болница.

Виждали ли сте какво значи майка да не може да погребе своя син? Аз го видях със собствените си очи! Когато тръгвате да подготвяте хладилните камери в болниците за трупове, ако това се наложи, да знаете, че има само 100 места, каза той.

Ние не искаме короната от тръни лекарят да решава кой да живее и кой да умира! Останете си по къщите, ако го сторите - ние в 9 часа ще ви ръкопляскаме!

Направете го, нека не превръщаме болниците в морги!

Ние сме притеснени, в нашите очи вече се вижда страх - страх, породен от разговорите ни с колегите в САЩ и Европа!

Нека запазим това, което досега постигнахме като резултат благодарение на временните мерки на щаба!

Нека си останем по къщите и Бог ще бъде с нас! - заключиха българските топлекари.

Това е изключително продължителна болест. В момента има само във ВМА четирима пациенти, които лежат повече от 28 дни и още не са изчистили вируса. Същото е с лекуващите се вкъщи. Проблемът е много сериозен и трябва да се подходи отговорно от всеки, каза ген. Мутафчийски в заключение. Чудодейно лекарство няма, не е открито, и това засилва още повече не само нашите тревоги, но и тревогите по целия свят.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (1)

 • тестиране и проследявана!

  Официалната "статистика" е полит-коректна стъкмистика от Генералисимуса в Президиума, убеждаваща ни колко МАЛКО УСИЛИЯ от крадливите ни управници са достатъчни; НИКАКВИ РАЗНОСКИ няма нужда (но дарявайте още!); зареждането със защитни средства и МАСОВИ ТЕСТОВЕ (както корейците надхитриха Вируса веднага след заразената християнска църква!) се отлагат за ...след погребенията.
  Диктатура! Глоба х25 пенсии! Забрани! Тормоз!
  ОФИЦИАЛНИТЕ СВЕДЕНИЯ ГЕНЕРАЛИСИМУСЪТ -СКРИТ ЗАД БАТАРЕЯ ТЕЛЕФОНИ- ГИ ЧУВА И ПРЕПОВТАРЯ ОТ ОФИЦИАЛНИТЕ МОРГИ И БОЛНИЦИ, ВМЕСТО ОТ ПОГОЛОВНИ ПРОВЕРКИ НА НАСЕЛЕНИЕТО за изолиране на асимптоматични носители ПРЕДИ признаци и заболяване.
  А В БОЛНИЦА и "на доктор" всички Будали разбраха, че да идеш със тоя тип Вирус на който никой на света не му знае цаката е БЕЛЯ работа, там е заразата.
  Само някои съпътстващи пневмонии ги лекуват; а с дихателна машина на умирающия просто му облекчават ...отпътуването. ЗА ПО-ЛЕСНО НЕ "ЗАБЕЛЯЗВАТ" БОЛЕДУВАЩИТЕ ВКЪЩИ И ТАМ УМРЕЛИТЕ.
  Репортажи всекидневно от ...погребалните бюра, както и от службите ГРАО /=ЕСГРАОН и пенсионни щяха да допълнят картината, а не само служебните болнични недомлъвки.
  Корейците доказаха, че ПАНдемия се спира ПРЕДИ да стигне до болничния праг: https://www.youtube.com/watch?v=BE-cA4UK07c
  ЧЕ СРАВНЕНО СЪС ЗАГУБИТЕ ОТ ТОТАЛНА БЛОКАДА всякакви "разноски" по масово тестуване на асимптоматични носители ПРЕДИ да заболеят; както и по защитни "скафандри" за медицинските самоубийци СИ СТРУВАТ ПАРИТЕ.

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм