Възстановиха километри охранителни ленти

Автор:
Сряда, 08 Април 2020 11:03
Възстановиха километри охранителни ленти

Стотици метри сигнална лента около детски и фитнес площадки са възстановени тази сутрин от екипите на „Градини и паркове” във всички райони на Пловдив.

Директорът на общинското предприятие инж. Георги Николаев коментира, че през отминалите дъждовни почивни дни охранителните ленти около забранените за достъп обекти заради опасността от разпространение на коронавируса останаха почти непокътнати, но със затоплянето на времето се намират граждани, които нарушават забраната за посещение на паркове, градини, детски, спортни и фитнес площадки.

Съоръженията на детските и фитнес площадки бяха оградени с охранително-сигнални ленти още на 16 март като препоръчителна мярка срещу струпването на хора на близка дистанция, а със заповед на министъра на здравеопазването от 21 март е въведен забранителен режим за достъп дори до парковете.

„В огромната си част пловдивчани се отнасят с разбиране към извънредните мерки, но някои, макар и малцина, ги нарушават. Досега сме сменили километри скъсани ленти. Дежурни екипи работят за възстановяването им и в почивните дни. Лентите лесно могат да се скъсат, но те сигнализират за опасността от възможно заразяване с опасния вирус. Предстоят топли празнични дни, но нека не се изкушаваме, а да запазим здравия разум, който да ни гарантира много следващи весели празници”, каза инж. Николаев.

От Общинския оперативен щаб за борба с коронавируса благодарят на пловдивчани, които стриктно спазват въведените заради извънредното положение ограничения, и умоляват всички граждани да продължат да ги спазват. Общинска полиция, ОП „Общинска охрана”, органите на МВР строго следят дали се спазват противоепидемичните мерки и при нарушение налагат предвидените строги санкции.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм