Източен с безпрецедентни мерки срещу замърсяването

Автор:
Четвъртък, 26 Март 2020 11:04
Източен с безпрецедентни мерки срещу замърсяването

На проведена работна срещата от Кмета на район „Източен“ – Иван Стоянов, в която участие взеха и гл. инсп. Николай Кирков - Началник Шесто районно управление полиция, гл. инсп. Костадин Костов - Началник сектор „Общинска полиция“,Иван Петров от Пловдивския общински инспекторат, Николай Георгиев – Директор ОП „Чистота“ и Петър Говедаров от ОП „Общинска охрана“ се взеха решения за предприемане на важни краткосрочни и дългосрочни мерки срещу замърсяването в район „Източен“ и с особено внимание към кв. „Столипиново“.

След срещата, Стоянов обяви предприемането на следните действия:

 • ОП „Чистота“ поема ангажимент в най-кратки срокове да извърши масово почистване в кв. Столипиново. Предприятието ще увеличи информационните кампании и медийното отразяване с цел осведомяване на гражданите за наличието на площадки за регламентирано изхвърляне на отпадъци, както и изясняване на методите за събиране по график на излезли от употреба мебели.
 • Редовно провеждане на съвместни акции с Шесто РУ и районната администрация в „Източен“ срещу движението на каруци на територията на район „Източен“.
 • Редовно извършване на съвместни проверки с Шесто РУ, районната администрация в „Източен“ и БАБХ срещу незаконно отглеждане на животни в кв. Столипиново.
 • Изготвяне доклад – предложение до Кмета на Община Пловдив за създаване на допълнително звено към общинската структура, чиято задача ще е осъществяване на контрол по входно - изходните артерии на кв. Столипиново срещу внасянето и изнасянето на отпадъци от всякакъв тип (битов, строителен и др.) и доклад за изграждане на видеонаблюдение, с цел осъществяване на 24-часов контрол.
 • Превенция срещу замърсяването в кв. Столипиново, чрез създаване на доброволчески групи, които да информират, следят и сигнализират при нарушения.
 • Превенция срещу замърсяването в кв. Столипиново, чрез включване на образователни кампании на тема „Опазване на чистотата“ към училищната програма в учебните заведения в квартала.
 • Превенция срещу замърсяването в кв. „Столипиново“ чрез провеждане на разяснителни кампании по социалните мрежи.
 • Изготвяне на доклад до Кмета на Община Пловдив за необходимост от допълнителни финансови средства за премахване на незаконни постройки, с цел осигуряване на достъп в кв. Столипиново на специализираната техника по сметопочистване, както и осигуряване на пространство за поставяне на допълнителни съдове за отпадък. Ще се акцентира върху премахването на незаконните пунктове за предаване на вторични суровини.
 • Изготвяне на доклад за необходимост от закупуване на допълнителни съдове за отпадък, които да бъдат разположени в кв. Столипиново.
 • Изготвяне на доклад за изграждане на детски площадки в междублоковите пространства в кв. Столипиново, с цел да се прекрати лошата практика на превръщането на тези места в сметища.
 • Поставяне в междублоковите пространства на информационни табели, окозващи забрана за изхвърляне на отпадъци извън определените за целта места.
 • Обявяване на конкурс „Красива градинка“ с наградни поощрения, чрез който живущите от района се грижат, поддържат и опазват чистотата на зелените площи и предблоковите пространства

„Безкомпромисни сме към нарушителите, които замърсяват града, река Марица и като цяло въздуха, природата и съм убеден, че с въвеждането на тези мерки, район „Източен“, а и целият град ще се превърне в по – чисто и приятно място за живеене“, подчерта Стоянов.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

 • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм