65 са интензивните легла в Пловдив, 1867 под карантина

Автор:
Сряда, 25 Март 2020 15:06
65 са интензивните легла в Пловдив, 1867 под карантина

65 са интензивните легла в болниците в Пловдив и областта за лечение на тежки клиники с COVID-19, стана ясно на заседание на Медицинския щаб при областния управител току-що.

УМБАЛ Свети Георги е направил заявка за още 10 респиратори, но не е ясно кога ще бъдат получени.

Общо интензивните легла в Пловдив и областта са 242, но те са за всякакви тежки случаи, уточни областният управител.

1867 са лицата, поставени под карантина в Пловдив и областта към момента.

МБАЛ Свети Мина и Транспортна болница ще поемат само леки до средни случаи на заразени с коронавирус, докато всички други частни, общински и държавни болници ще хоспитализират на общо основание с предимство - тежки случаи.

Проф. Карен Джамбазов, шеф на УМБАЛ Свети Георги обясни, че е направена организация установени там случаи да се разпределят по други болници в града, за да не се препълва Инфекциозна клиника.

Той отрече слуховете, че медицински лица - лекари или сестри, завърнали се от чужбина, отишли на работа в болницата. Това е дезинформация, категоричен е проф. Джамбазов. Последният завърнал се от чужбина лекар в УМБАЛ е сторил това на 12 февруари, което е много далеч във времето, за да има каквито и да било съмнения.

Шефът на Военна болница - Пловдив полк. Гозманов бе категоричен, че всички изискуеми мерки относно военнослужещите се спазват. Той не уточни дали има военни от Стрямската бригада със симптоми на коронавирус, какъвто въпрос бе зададен тази сутрин на Националния оперативен щаб. Оттам информацията бе за двама военнослужещи, които се оплакали от симптоми на простуда.

Стана ясно обаче, че военните, които са понастинали и трябваше да заминат на мисия в Афганистан, не са от Стрямската бригада, а от Плевенската, в момента се намират в сграда на армията в Рибарица заради тяхна безопасност.

ТАЗИ ВЕЧЕР СЕ РАЗКРИВАТ ПЪРВИТЕ ДЕНОНОЩНИ ЛЕКАРСКИ КАБИНЕТИ В ПЛОВДИВ - ВИЖТЕ ОЩЕ ПО ТЕМАТА.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм