Не ви дават касова бележка в ресторант? Звънете на 0700 18 700!

Автор:
Сряда, 10 Декември 2008 14:48

Заведенията масово укриват обороти по празниците, сочи проверка на данъчните 

Снимка plovdiv-online 

Image
Маскирани данъчни
Три пъти по-високи от обичайно декларираните обороти засякоха инспектори от звено „Оперативни проверки” в Дирекция „Контрол” при ТД на НАП – Пловдив. На 6 декември – Никулден, екипи на звеното направиха скрити наблюдения в 7 търговски обекта – 3 ресторанта и 4 дискотеки. Без да се лигитимират, като обикновени клиенти, екипите са провели наблюдение колко са посетителите, каква е консумацията, издават ли се касови бележки. На тази база те изчислиха приблизителния оборот на заведенията.

В понеделник, 8 декември, екипите упражниха физически контрол в същите заведения, като през цялото работно време неотлъчно наблюдаваха касовите апарати. Проверките установиха, че фиксираните обороти в присъствието на инспекторите, са три пъти по-големи от сочените дневни обороти във всички  заведения.

Проверките обхванаха и спазването на осигурителното законодателство. Проверени са договорите, декларираните и внесени осигуровки. Установено е, че няма нарушения в тази насока. Работещите  в заведенията имат подписани  трудови договори на 8-часов работен ден.

Наблюденията и проверките ще продължат по време на празниците. Най-сигурният начин да се гарантира, че търговците ще платят данъци върху действителният си оборот е, всеки гражданин да изисква касови бележки за платените куверти, входни такси и консумацията в заведенията.

Гражданите могат да подават сигнали за укриване на обороти и неиздаване на касови бележки и чрез Информационния център на НАП на тел. 0700 18 700 на цената на един градски разговор всеки делничен ден от 9.00 до 17.30 часа.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм