Зам.-кметът Георги Шопов заплашен със съд за престъпно бездействие

Автор:
Сряда, 10 Декември 2008 13:24

Администрацията не изпълнява решение на Общинския съвет за стадион Пловдив

Автор plovdiv-online

ImageВъпреки решението на Общинския съвет стадион Пловдив да се деактува от държавна в общинска собственост и така да се спре 20-годишната му разруха, Община Пловдив не е изпратила искане с копие от решението до кабинета. Това стана ясно след Консултативния съвет при кмета, макар самият Славчо Атанасов да отсъстваше поради болнични. На стола му седна главният секретар Петя Дойчинова, която опра пешкира.

Заместник-кметът по спорта и младежките дейности Георги Шопов демонстрира, че не е в час. Той нямал информация защо държавата не давала стадиона на общината. Ами най-малкото, защото общината не си го е поискала.

Според общинския съветник Любозар Фратев (БЕС), администрацията е за прокуратурата заради престъпно бездействие, за което се руши съоръжението.

Скандалът избухна при гледане на Доклада на Комисията за младежки дейности и спорт към Консултативния съвет. От него станало ясно, че делото между държавата и общината за собствеността върху съоръжението е насрочено за 2011 година, т.е. ще касае следващия кметски мандат.

Абсурдът е пълен, след като още преди 10 дни областният управител Тодор Петков обясни за пореден път как стоят нещата - че трябва да се изпрати официално искане до министерството. При това положение да заявяваш, че не си наясно, е пълно безхаберие, коментира Фратев. Той дори предложил общинари и чиновници от областта да бъдат заключени на хляб и вода в една стая и да не бъдат пускани оттам, докато не решат проблема.

Припомняме, че Славчо Атанасов създаде уникално звено Младежки дейности и спорт и сложи начело Таня Теохарова, която би трябвало да е дясна ръка на зам.-кмета Георги Шопов именно в сложната материя.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм