Метална елха гълта 20 хилядарки от асеновградчани

Автор:
Вторник, 09 Декември 2008 17:32

Автор Мария Великова

ImageСлед години претенции защо асеновградчани нямат нормално общоградско коледно дърво преди Рождество Христово, тия дни сюрпризът е пълен. Наместо традиционна коледна елха, пред входа на общината цъфна “модерно съоръжение”, както гласи дословно прессъобщението от кабинета на градоначалника д-р Христо Грудев. Метална коносовидна конструкция от два дни се обкичва с гирлянди и лампички - почти десет хиляди на брой, и това ще е атракцията, която във вторник вечерта кметът ще запали уж като градското коледно дърво. На паленето ще пеят Румънеца и Енчев.

Атракцията съвсем не е символична, след като общинари си признаха, че “конусът” е глътнал девет хилядарки, още толкова са дадени на фирма за монтаж и демонтаж , заедно с ланшната светеща украса по площада и две-три централни улици.  

Подопечните на кмета д-р Грудев още тръпнат в неведение колко над заплатата ще се откъсне от сърцето му като коледни добавки. На не повече от половинка заплата можели да се надяват станимашките чиновници от натрупани икономии от незаети щатове и болнични отпуски, предишната половинка тихомълком била раздадена още на полугодието, доверяват те.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм