Дезинфекцират спирки, подходи към училища, градини и ясли

Автор:
Петък, 13 Март 2020 10:45
Дезинфекцират спирки, подходи към училища, градини и ясли

„Всички автобусни спирки в Пловдив вече се дезинфекцират всекидневно. Молим гражданите за разбиране и съдействие, тъй като става въпрос за тяхната безопасност.“ Това заяви изпълняващият длъжността директор на ОП „Чистота“ Николай Георгиев на извънредна оперативка в предприятието по повод предприетите от общинския оперативен щаб мерки срещу опасността от разпространение на коронавируса.
С дезинфектант се обработват и подходите към училища, детски градини и ясли, социални заведения и обществени сгради. Използваният препарат сетридин е доказано ефикасен, но е безопасен както за хората, така и за животни. С него се обработват също разположените в публичните градски пространства пейки, контейнерите, кошчетата за отпадъците и широки зони около тях.
От няколко дни екипи на „Чистота“ мият улиците в район „Южен“, а от понеделник стартира пролетното машинно миене и в останалите райони, които се обслужват от фирмата подизпълнител КМД. По настояване на Георгиев мотомиячките на КМД са преоборудвани с нови по-ефективни системи. Към водата в цистерните на всички машини за първи път се добавя дезинфектант.
„Работим по график, въвели сме строга организация. Правим всичко, което зависи от нас, за да предотвратим коронавируса в Пловдив“, категоричен е и. д. директор Николай Георгиев.
На работниците на „Чистота“ са осигурени защитни ръкавици и дезинфекциращи средства.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм