Безкондукторно таксуване и по автобусна линия 66

Автор:
Четвъртък, 27 Февруари 2020 10:20
Безкондукторно таксуване и по автобусна линия 66

В градските автобуси по линия №66 от 2 март (понеделник) се въвежда безкондукторно таксуване, съобщи директорът на ОП „Организация и контрол на транспорта“ инж. Пламен Вълков.

В продължение на седмица контрольори от общинското предприятие ще помагат на пътниците да си купят билети от монетните автомати или да чекират своите карти на валидаторите.
Важно е да се знае, че желаещите да се таксуват в автобуса трябва да разполагат с точната сума за билета в монети от 10, 20, 50 стотинки или 1 лев, тъй като автоматите не връщат ресто. На място може да се закупят три вида билети: за еднократно пътуване – 1 лв.; за пътуване с прекачване в рамките на 1 час – 1,50 лв.; еднодневен билет за всички линии за един календарен ден – 4 лв.
Инж. Пламен Вълков напомни, че автобусните линии №25 и 7 вече са с безкондукторно таксуване, а в момента се извършва едноседмично тестване по линия №113. Предстои поетапното въвеждане на системата във всички автобуси от градския транспорт.
Директорът на „Организация и контрол на транспорта“ напомни също, че заради преасфалтирането на част от източното платно на бул. „Цар Борис III Обединител“ автобусите по линии №1, 4, 7, 9, 15, 25 и 27 временно ще пропускат спирката пред Панаира.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм