Арест за двойка мъж и жена с кило хероин

Автор:
Четвъртък, 20 Февруари 2020 16:36
Арест за двойка мъж и жена с кило хероин

Окръжен съд – Пловдив взе най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 56-годишния Димчо Стоилов и 47-годишната Цветанка Дутова.

Спрямо двамата са повдигнати обвинения за тежки престъпления - за това, че на 16 февруари 2020 г. в Пловдив и в землището на Съединение, в съучастие като съизвършители са държали с цел разпространение без надлежно разрешително високорискови наркотични вещества в големи размери – 1005.83 грама хероин на стойност 50 291 лева.

Въпреки че по време на заседанието за мярката Стоилов пое цялата вина и обясни, че жената нямала представа за дрогата в колата, и двамата бяха оставени в ареста.

Дутова обясни, че трябва да е навън, за да се грижи за фирмата си с 10 души персонал и да помага на женената си дъщеря, която имала 3 заболявания.

Спрямо жената е повдигнато и обвинение за това, че на 16 февруари 2020 г. в Съединение и в Пловдив е държала законно притежавани оръжия и не е взела необходимите мерки за сигурност, предвидени в закона.

Според съда от събраните до момента доказателства по делото може да се направи обосновано предположение, че Стоилов  и Дутова са съпричастни с престъпленията, които са им вменени.

Съдът намери, че при мярка, различна от задържане под стража, съществува реална опасност двамата обвиняеми да извършат престъпления, а за обвиняемия Стоилов и да се укрие.

Определението не е окончателно и не подлежи на протест и обжалване пред Апелативен съд – Пловдив на 27 февруари 2020 г. от 10.00 часа.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм