Зико: Търсим решение за чилърите в Колодрума

Автор:
Сряда, 19 Февруари 2020 12:17
Зико: Търсим решение за чилърите в Колодрума

Търсим решение за скъпия ток благодарение на чилърите, с които бившият зам.-кмет Димитър Кацарски е оборудвал спортната зала Колодрума.

Това обяви кметът Здравко Димитров, който посочи, че няма спортна федерация, способна да плаща реалните цени за изхарчената еленергия за мероприятие в залата.

4000 лева на ден струва отоплението, проблемът е, че чилърите са удобни за друг вид предппирятия, които работят всекидневно. За Колодрума от EVN започват да подават еленергия, за да се отопли залата, 3 дни преди самото събитие, каза той.

Зико даде пример с изхарчените пари за ток и то през август в рамките на няколко дни по време на Световното по таекуондо - 23 хиляди лева, които са на сметката на общината.

EVN си е в правото - това са им предложили, това са инсталирали и са подписали като договор. Имахме среща, направихме работна група, ще търсим решение и за двете страни, каза Здравко Димитров.

Той посочи, че е доволен от работата на мениджърката на Колодрума, 48 събития са проведени в залата за 2019 г. Но тя няма какво да направи при този договор, а и Колодрума не е търговско предприятие.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм