Пета година гледат дело срещу убил куче с лък

Автор:
Понеделник, 10 Февруари 2020 10:31
Пета година гледат дело срещу убил куче с лък

Мъжът, който преди четири години уби куче с лък на бензиностанция в Пловдив, отново се изправя пред Районен съд Пловдив на 11 февруари.

Срещу Христо Иванов е повдигнато обвинение, че на публично място е проявил жестокост към животното и е причинил смъртта му по особено мъчителен начин.

На 21 юни 2015 г. Иванов зареждал гориво за автомобила си. Ядосал се от лаенето на бездомното куче, извадил от колата си спортен лък и го прострелял в главата. Стрелата пробила черепа и засегнала централния мозък на животното, което издъхнало.

Свидетели извикали ветеринар и подали сигнал на телефон 112.

Ако обвиняемият бъде признат за виновен, го очаква наказание от 1 до 3 години затвор и глоба до 5000 лева.

Срещу него е повдигнато обвинение по чл.325б, ал.2 т.2 пр.ІІ и т.3 пр.І вр. с ал. 1 пр.ІІ от НК за това, че на 21.06.2015г. в Пловдив на публично място е проявил изключителна жестокост към гръбначно животно – куче, и му е причинил противозаконно тежко увреждане по особено мъчителен начин.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (1)

  • ФРАНКО

    ЧЕ ОЩЕ ЛИ ГО ДЪРЖИТЕ ЖИВ ИДИОТА? НЕ ГО ЛИ ИЗДИРИ НЯКОЙ КЪДЕ ЖИВЕЕ БОКЛУКА И В ТЪМНОТО С НЕГОВИЯ ЛЪК ДА МУ ПУСНЕ СТРЕЛА В МАЛОУМНАТА ТИКВА И ДА ОТЪРВЕ ОБЩЕСТВОТО ОТ ЕДИН ИЗЛИШЕН ПЛАЗМОДИЙ???!!!

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм