Заради стара технология се обсъжда смяна на монетниците

Автор:
Четвъртък, 30 Януари 2020 13:27
Заради стара технология се обсъжда смяна на монетниците

Обсъжда се вариант за смяна на монетниците на автобусите, които са с изключително остаряла технология. Това съобщи зам.-кметът по транспорт Тодор Чонов.

Те са морално остарели, още отпреди 2008 г  - вземат само точни пари, а билетът излиза изключително бавно - от порядъка на минута и повече, поясни Чонов.

По думите му те не могат да бъдат подменяни до изтичането на договора до края на 2020 г. Според Чонов след това вариантите са два - или нови и модерни апарати или отказване от монетите и плащане с карти или мобилини телефони.

Зам.-кметът по транспорт обясни, че техническият екип на испанската фирма Индра, която отговаря за транспортния проект, от понеделник работи денонощно за отстраняването на нередностите с елементите от системата за градския транспорт,.

Има доста идентифицирани проблеми. Надявам се следващата седмица да имаме положителни резултати. Тогава ще отидем по спирките и ще констатираме, че те дават коректна информация. Работи се по всички компоненти – проблемите със сървъра, монетниците, таблата и тежки софтуерни проблеми, каза още  Чонов.

Очаква се утре  да има констативен протокол за решените проблеми.

 

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (1)

  • читател

    Всеки кафеавтомат, връща монети и прави изчесления за поне 10 позиции мигновено. Малко по-бавни са примерно автоматите на дюнерджийниците, на там самите поръчки са доста комплексни. Що за идиотщина с автоматите за билети за транспорта?!? Но и в други развити държави все още има от тези малоумни и бавни автомати, се оказа при направената справка.

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм