Стоян Алексиев похвали ДГ Бреза за успешно изпълнен проект

Автор:
Четвъртък, 30 Януари 2020 08:55
Стоян Алексиев похвали ДГ Бреза за успешно изпълнен проект

Проект „Утринна приказка“ бе представен в ДГ „Бреза“ в район „Северен“. Детското заведение е единственото от 180 детски градини в област Пловдив, избрано да работи по този модел.
Проектът е на Министерството на образованието и науката, като е изработен адапционен модел за съвместна работа на учители и родители в периода на постъпване на децата в детската градина (3-годишни).
В 9:00 часа всяка сутрин родител на дете от първа група (майка, баща, баба, дядо и др.) посещава малчуганите и им чете различни приказки в рамките на 10-12 минути. Оформен е приказен кът –децата сядат на възглавничките, разпръснати на килима, а гостът-четец заема своето място на диванчето. След прочита малките възпитаници на ДГ „Бреза“ трябва да извлекат поуката от всяка приказка и да я прилагат в ежедневието.
„Подкрепям идеята за педагогическа практика „Утринна приказка“. Когато децата растат във вълшебния свят на приказките, те са по-щастливи и по-спокойни“, сподели директорът на ДГ „Бреза“ Нели Димитрова.В презентацията си тя изтъкна, че прилагането на модела е оценено като много ефективно както от педагозите, така и от родителите. Ежедневното четене на приказки обогатява речника на децата, развива въображението и мисленето, както и допринася за емоционалното им развитие.
Специален гост на събитието бе кметът на район „Северен“ Стоян Алексиев заедно със заместничката си Лариса Кътова и главния експерт „Образование и култура“ в района Нели Нончева.
„Изразявам задоволството си, че това, което започнахме заедно през декември миналата година в ДГ „Дъга“ сега намира блестящо продължение с представянето на още един нов и значим за Пловдив проект в областта на предучилищното образование в ДГ „Бреза“. Поздравявам Нели Димитрова и нейния екип за начина, по който реализират задачите на проекта и им пожелавам на предстоящото национално представяне след две седмици да бъдат все така интересни и убедителни за аудиторията“, каза Стоян Алексиев.
На презентацията на проекта в ДГ „Бреза“ присъстваха още старши експерт ПУО към РУО- Пловдив Добринка Минева, както и директори на други детски градини в района.
След представянето на проекта Мария Тодорова-майка на едно от децата от първа група с възпитатели Гергана Димитрова и Радка Гинева прочете на малчуганите приказката „Косе Босе“.Децата слушаха със затаен дъх произведението на Ран Босилек, а след това казаха на кой герой искат да приличат.

 

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (1)

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм