Шефът на Пожарната в Стамболийски - Пожарникар на 2019

Автор:
Вторник, 21 Януари 2020 11:29
Шефът на Пожарната в Стамболийски - Пожарникар на 2019

Шефът на пловдивската пожарна комисар Георги Мангараков връчи наградите на победителите в на националния конкурс Пожарникар на годината за 2019 г. Комплексен победител в първия етап стана главен инспектор Стоил Дрянков, началник на пожарната в Стамболийски.

Най-тежък беше пожара в двора на резиденция Кричим - фронтът бе около километър и половина. Вятърът се сменяше по време на развитието на пожара и беше належащо да се вземат адекватни действия. Разчитайки на общи усилия успяхме да се справим, припомни си Стоил Дрянков.

Дрянков е от 23 години в системата на МВР, започнал е от най-ниското стъпало.

Всички началници на районни служби действаха синхронизирано, за да предотвратят наводнения и да помогнат на гражданите при преодоляването на катастрофи и инциденти, каза Мангараков.

Божил Запрянов, началник група в Първа РСПБЗН Пловдив и Сашо Янаджиев, началник дежурна смяна в пожарната в Асеновград са победители в пожарогасителна и спасителна дейност.

Иво Кабадозов, инспектор в група на 2 РСПБЗН Пловдив и Георги Баталов, мл. инспектор в РСПБЗН Стамболийски взеха наградите в направление Контролна дейност.

Отличен в конкурса Пожарникар на годината стана и Павел Щипков, член на доброволното формирование към общината Пловдив 112.

Спортния клуб на пловдивската пожарна взе първо място на републиканското първенство, с което доказаха, че най-силните пожарникари на България са в Пловдив, заяви шефът на спортния клуб Димитър Бришимов.

Наградени бяха треньора Калоян Нанев и участниците - инспекторите Пламен Писков, Михаил Костов и Веселин Кашилски, младши инспектор Христо Бончев, мл. инспектор Ангел Грозданов и мл. инспектор Никола Узунов и Геро Звисков.

 

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм