Нелегално мелят пластмасови отпадъци

Автор:
Петък, 17 Януари 2020 17:10
Нелегално мелят пластмасови отпадъци

Нерегламентирано помещение в което се третират (мелят) отпадъци от пластмаса - закачалки за дрехи и макари, са установили при съвместна проверка служители на отдел “Икономическа полиция” Пловдив, ТДНС и Регионалната инспекция по околната среда и водите.

В работното помещение, което се е намирало на ул. “Рогошко шосе”- южно от входа на дружество “Юрий Гагарин”, са намерени самоделна мелачна машина и екструдер, кантар и 38 броя чували, всеки от които е съдържал по 25 кг. гранулат.

Установени са и двама работника, без документи за самоличност и без данни за фирма.

Извикан е автопатрул от Трето РУ и на работниците са съставени 2 акта по Закона за българските лични документи.

С оглед на установеното са съставени констативни протоколи, а служители от регионалната инспекция по околната среда и водите ще съставят 2 акта по Закона за управление на отпадъците.

Дейността е прекратена с предписание от РИОСВ.

Ще бъдат сезират органите на НАП и Инспекция по труда.

 

Галерия със снимки

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (2)

  • Радостина

    Скандалът с отпадъците започва да набира скорост! А още не е завършила пернишката водна криза! Безстопанственост, безхаберие и апатия залива цялата държава! Корупция и нагла престъпност тормозят горкия народец! Объркани и хаотични-козметични действия на Борисов и неговите "калинки"! Какво още трябва да се случи, за да разберем, че "царят е гол" и да го изритаме така, както "Хари изрита баба си"! Стискаме палци на г-жа Нинова, тази Жана д' Арк на нашата демокрация, за решението на БСП за вот на недоверие и се надяваме да е успешен! Стига мутри, стига чалга, стига Чоко, стига Боко!

  • anonimen

    Ribka v moreto

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм