Кметът на Източен Иван Стоянов с мерки за ред, сигурност и чист въздух

Автор:
Вторник, 17 Декември 2019 16:09
Кметът на Източен Иван Стоянов с мерки за ред, сигурност и  чист въздух

Видеокамери предстои да бъдат монтирани в паркове, на детски площадки и десетки невралгични места, а съвместни екипи на Шесто районно и „Общинска охрана“ ще патрулират из района.

Това са част от мерките за повече ред и сигурност, набелязани на организираната от кмета на „Източен“ Иван Стоянов работна среща с участието на заместник-кметовете Васко Василев и Ерол Садъков, началника на Шесто районно управление на МВР главен инспектор Николай Кирков, изпълняващия длъжността директор на ОП „Чистота“ Николай Георгиев, представители на ОП „Общинска охрана“ и Общинския инспекторат.

Обсъдени бяха въпроси, свързани с нерегламентирания шум. Акцентира се върху проблема за чистотата, особено болезнен за квартал „Столипиново“. Там се очаква мащабна акция за почистването пред блоковете на ул. „Сокол“ и коритото на Марица.

„Няма да допуснем речното корито да се превръща в най-голямото нерегламентирано сметище в Пловдив, да се горят гуми, кабели и всякакви други отпадъци, които замърсяват въздуха в целия град“, категоричен е Иван Стоянов.

В „Източен“ вече са проверени наличните вулканизатори. Тъй като в „Столипиново“ се трупа боклук от целия град, от кметството ще внесат в общината предложение да се проверят пунктовете за смяна на гуми и в останалите райони. Стоянов напомни, че в края на ноември съвместно с „Чистота“ от реката бяха извадени хиляди гуми, но има още големи участъци за почистване, което трябва да стане възможно най-скоро.

Началникът на Шесто районно управление на МВР главен инспектор Николай Кирков информира, че в квартала са установени 7 незаконни пункта за вторични суровини. Те се намират и в незаконни постройки, които следва да бъдат съборени. На полицията, както и на другите институции, е ясен маршрутът на нарушителите и именно там контролът ще се засили най-много. Според наблюденията събота е предпочитаният ден за изхвърляне на отпадъци, залавяли са например пристигащи от други градове цели камиони с развалени портокали.

Сред набелязаните спешни мерки е ограничаване на достъпа до речното корито. Част от дигите са разрушени умишлено и тяхното възстановяване е наложително. Предвижда се и обособяването на диги от бетонни панели.

Всички участници в срещата се обединиха около мнението, че добрата координация между институциите е предпоставка за по-добри резултати при осигуряването на ред, сигурност и чист въздух за жителите на района.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм