Окончателно: Каналджиите на антични ценности на топло

Автор:
Четвъртък, 05 Декември 2019 18:04
Окончателно: Каналджиите на антични ценности на топло

Трафикантите на антични ценности остават в ареста. Това реши Окръжен съд Пловдив.

48-годишният Стоян Мирков и 44-годишният Георги Карадалиев може да извършат друго престъпление, бе мотивът на магистратите. Карадалиев пък би могъл и да се укрие, защото от началото на годината до този момент е излизал 30 пъти зад граница.

Двамата са обвинени за държане и разпространение на археологически ценности. Каналът за износ на ценности за чужбина бе пресечен при разработка от пловдивската прокуратура и полиция.

Единият се е занимавал със закупуване на антиките от иманяри из цяла България, а съучастникът му е продавал ценностите зад граница. Участниците са били следени със СРС-та в продължение на три месеца. Сред спасените находки са златни, сребърни и бронзови монети от Античността до Средновековието.

Установен е и купувачът от чужбина. Иззети са 877 ценности, но се очаква броят им да нарасне, тъй като се води разследване и в други региони на България.

Претърсени са адреси в София, Пловдив, Асеновград и Стамболийски и още един регионален център, като са извършени множество изземвания. 

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм