Седмица за имотите по Южния обход

Автор:
Вторник, 03 Декември 2019 14:50
Седмица за имотите по Южния обход

Областният управител Дани Каназирева разпореди в едноседмичен срок да бъде изяснен статута на земята и собствеността на парцелите за отчуждаване, за да стартира процедурата по изграждане на Югоизточния обход на Пловдив.

Обектът е от национално значение и обхваща участъка от новото колело на Асеновградско шосе до пътен възел „Скобелева майка“. „Недопустимо е да се бави изграждането на толкова важен пътен участък, за който има готов проект и осигурено финансиране, заяви областният управител.

По думите й процедурата трябва да стартира възможно най-бързо, защото пътният участък ще улесни всички транзитно движещи се автомобили от АМ“Тракия“, които няма да влизат в града, а ще го заобикалят. Новото трасе ще е и директна връзка на Родопите с автомагистрала Тракия. Казусът трябва да бъде решен между двете съседни общини –Пловдив и Родопи.

Проблемът бе обсъден на проведената по инициатива на областния управител спешна среща в Областна управа с представители на Областно пътно управление, Областна служба по земеделие, Общинските служби по земеделие в община Пловдив и община Родопи и СГКК- Пловдив / Службата по геодезия, картография и кадастър-Пловдив/.

Експертите очертаха три проблема и поеха ангажимент да бъдат решени в определения им срок от областния управител.

Първият проблем е свързан с процедурата по съгласуване на актуализирания парцеларен план в Кадастъра, като бе поет ангажимент това да стане до утре сутрин.

Вторият проблем е липсата на категоризация на осем имота, като Областната земеделска служба се ангажира да завърши процедурата до края на седмицата.

Третият проблем е свързан с имот в землището на село Брестник, за който към момента няма установен собственик и ще се търси законов вариант да бъде изяснен статута му в заявения срок.

След срещата областният управител подчерта, че в подобни казуси най-важното е бързината и координацията между институциите.

„Ако няма взаимодействие между отделните служби и съвместно решаване на проблемите, рискуваме да затънем в безкрайни процедури и бюрокрация, което води до забавянето на всеки един проект, заяви Каназирева.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (2)

  • Здравка-Дани и т.н

    Тази продължава просто да се пеняви. Да дрънка нещо, мислейки как Бойко ще бъде възхитен от нейното творчество. Горкото, просто Пловдив видя колко си алчна за власт. Здравко те е оставил да дрънкаш. Ти си бушонът на простотията и алчността. Каква радост, какво щастие - направиха те областен и те оставиха да бъдеш кмет!

  • читател

    Пак празни приказки на "адв." Дани. Здравка да сложи в нета карта на района с имотите, които са проблемни, а не поредното дърдорене и снимки. За да прецени всеки заинтересован, точно за кво иде реч! https://i.ibb.co/MGGxQYF/image.jpgИначе продължава дърдорене в стил Кюмюр и Йовано, Йованке Папазова за https://i.ibb.co/hYfSvXT/image.jpg"Балъците на Дани"...

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм