Централен с кампания за събиране на стари гуми и акумулатори

Автор:
Четвъртък, 14 Ноември 2019 15:06
Централен с кампания за събиране на стари гуми и акумулатори

От 18 до 22 ноември 2019 г. район „Централен” ще проведе кампания за разделно събиране на излезли от употреба гуми, отработени масла и негодни за употреба батерии и акумулатори. Инициативата е в рамките на Европейската седмица за намаляване на отпадъците, а целта й е по-голяма осведоменост на гражданите относно устойчивото използване на ресурсите.

Пловдивчани могат да предават опасните отпадъци в събирателен пункт на ул. „Георги Бенев” №4 в район „Северен“, на специализираната площадка на „Универсметал” ООД, която ще работи от 9 до 17 часа.

Кметът на район „Централен” Георги Стаменов призовава гражданите да се възползват от предоставената възможност, защото по този начин се опазва чистотата на околната среда и здравето на хората.

В случай на злонамерено запалване на гуми, може да се подават сигнали на тел. 6111 – Пловдивски Общински инспекторат или в Районните полицейски управления.

Припомняме, че в сравнение с изгарянето на въглища, при горене на гуми във въздуха се отделят 407% повече хром, 392% повече олово и 1448% повече арсен. Отделените тежки метали не изчезват, а се натрупват във всичко по пътя си и чрез дъждовната вода, проникват в почвата и реките.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (2)

  • читател

    Работа, работа, работа за Пловдив!!! В кампанията и включете и https://i.ibb.co/8cX4HR4/2.jpgразвалената македонска наденица, че след третия изборен провал на Славчо Метлата количеството и се увеличава заплашително....

  • читател

    отговори на: читател

    Гледайте редовно новините на ТВ СКАТ! Шокиращи разкрития на Славчо Атанасов за предизборните и следизборните машинации на Зико и синята банда!

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм