Серия инициативи за Седмицата на бащата в ДГ Боряна

Автор:
Четвъртък, 14 Ноември 2019 14:50
Серия инициативи за Седмицата на бащата в ДГ Боряна

Десетки дръвчета и храсти засадиха малчуганите от детска градина „Боряна“ в квартал „Прослав“. Те бяха подпомогнати от своите татковци, като по този начин бе отбелязана Седмицата на бащата. В инициативата се включи и кметът на район „Западен“ Димитър Колев. 

Много родители се отзоваха на поканата на директора на „Боряна“ Станислава Бекярова и заедно с помощта на децата засадиха дръвчета и храсти по цялото протежение на една от оградите на градината. В инициативата участва и кметът Димитър Колев, който след като помогна в залесяването прочете приказка на малчуганите.
Детска градина „Боряна“ отбелязва всяка година Седмицата на бащата с най-различни инициативи. В предишни години родители и деца готвиха заедно, малки срещу големи играха футбол и се съревноваваха в най-различни игри.
Седмицата на бащата се отбелязва за шеста поредна година като традиционно се провежда през втората седмица на ноември. През 2019-та тя преминава под мотото „Истинският мъж не обича да говори празни приказки“, като основна роля е отредена на четенето с татко или друг важен за децата мъж от семейството. Инициативата повдига темата за активното бащинство и предлага стотици възможности децата и родителите да прекарват повече време заедно. Традиционно в Седмицата се включват над 100 организации от цялата страна, свързани с детското отглеждане и образование: детски ясли и градини, училища, музеи и театри, детски центрове и програми.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм