90 машини ще чистят Пловдив през зимата

Автор:
Четвъртък, 14 Ноември 2019 12:39
90 машини ще чистят Пловдив през зимата

Машините за зимно поддържане и почистване на Пловдив са в изправност. Това констатира комисията с председател заместник-кметът на общината по обществен ред Йордан Ставрев след извършения тази сутрин технически преглед в базите на ОП „Чистота“ и фирмата подизпълнител КМД.

В зимното дежурство, което започва на 25 ноември, са включени 90 машини: 55 снегорина, 28 разпръсквача на сол и 7 челни товарача . За поддържането на пешеходните зони, тротоари и велоалеи ще се използват закупените през последните години малогабаритни мултифункционални машини, а при необходимост – и 7-те роторни снегорина, с които разполага общинското предприятие.
„Не сме правили нови доставки на противообледенителни материали, тъй като миналата зима беше сравнително мека и ни останаха около 3600 т сол и 60 т от химическия препарат калциев дихлорид. За осма поредна зима по улиците няма да се хвърля пясък“, обясни изпълняващият длъжността директор на ОП „Чистота“ Николай Георгиев.

За първи път миналата година всички разпръсквачи бяха оборудвани с резервоари. Те се пълнят с разтвор от вода и калциев дихлорид, който действа и при температури до минус 20 градуса. Нововъведението се оказа много ефективно и тази зима ще се прилага отново.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (3)

 • читател

  Работа, работа, работа за Пловдив, а не https://i.ibb.co/18FCvcH/image.jpgметли, метли, метли и Славчо Метлата...

 • читател

  Както стана известно, Гербаджийските боклуци са използували т. нар. "симпатично мастило" по време на изборите! Влизаш, задраскваш, гласуваш и...след два часа бюлетината е празна! Нищо чудно, че дъртия Плондер спечели пред младока Славчо! Изборите са нагласени и опорочени, както в София, така и в Пловдив и на много други места! Касиране и нови избори! Искаме си Славчо Атанасов за кмет на Пловдив! Мошениците от ГЕРБ - в затвора!

 • читател

  отговори на: читател

  Славке, идиотко, Славке идиотко. https://i.ibb.co/bFq6hyH/image.jpgОт Славчу, та на Слави... Славке идиотко, Славке идиотко... Идиотко, разликата в годините на https://i.ibb.co/vs1gMdx/image.jpg"младока" Славчу и Зико е 5-6 години. Славке, идиотко, идиотко... В градската тоалетна бързо, че словостната ти диария ще премине и в реална, от развалената македонска наденица. https://i.ibb.co/8cX4HR4/2.jpg И сменяй плаката, със Слави!

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм