Иван Стоянов инспектира новото крило на ДЯ Веселушка

Автор:
Сряда, 13 Ноември 2019 14:27
Иван Стоянов инспектира новото крило на ДЯ Веселушка

Кметът на район „Източен“ Иван Стоянов инспектира строителството на новото крило на детска ясла „Веселушка“ в квартал „Каменица 2“. В момента там се извършват довършителни работи в санитарните помещения, както и по осветлението. Предстои да се заравни дворът и да се засее райграс.

Инвестицията на Община Пловдив в разширението на детската ясла с 2 нови групи за 32 деца е в размер на 470 000 лв. Осигурени са и необходимите 38 000 хил. лв. за обзавеждане. С досегашните 4 групи ще бъдат осигурени общо около 100 места, което според директорката Лиляна Паскова ще удовлетвори нуждите на квартала. Очаква се новото крило да отвори до пролетта на 2020 г.
„Тогава ще направим и цялостно облагородяване на двора с поставяне на подходящи съоръжения за игра на деца до 3-годишна възраст и противоударни настилки под тях“, заяви Иван Стоянов. Той увери, че веднага ще подготви доклад до кмета на Пловдив Здравко Димитров за необходимите за целта средства, така че да бъдат заложени в общинския бюджет за следващата година.

„Това е особено наложително, тъй като яслата е открита през 1964 г. и оттогава не само че не са поставяни нови люлки и катерушки, а напротив – повечето от старите са премахнати, защото бяха опасни“, обясни директорката.
Лиляна Паскова сподели с кмета на „Източен“ тревогата си от няколко опасни дървета в двора, поиска съдействие и за решаване на проблема с излизащата вече от строя 55-годишна входна метална врата. Иван Стоянов веднага предприе мерки по повдигнатите въпроси, за което ще помогнат общинските предприятия „Чистота“ и „Градини и паркове“.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (4)

 • читател

  Работа, работа, работа за Пловдив!

 • ДЕСЕН

  Предишният кмет ходеше на такива срещи с антуража си- секретарки, силиконки и вся останалная сволоч,Целта- пи ар акции. Явно стилът на Иван Стянов ще е прагматичен, в спокойна и работна обстановка да се запознава с проблемите и светкавично ги решава. Закачка: г-н Кмет, дърветата еколожката ще ги окастри за минути, само и поставете задача.Въпрос : защо не сторено това досега!???

 • Митко

  отговори на: ДЕСЕН

  Цвети ще ги ошастри.

 • Ончо

  Ончо снима обаче.

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм