#43 Откриха нова детска площадка в супер центъра на Пловдив

Автор:
Петък, 25 Октомври 2019 11:53
#43 Откриха нова детска площадка в супер центъра на Пловдив

Кметът Иван Тотев, кандидатите за кметове на районите Централен, Западен и Източен Георги Стаменов, Димитър Колев и Иван Стоянов, претендентът за общински съветник Мария Ненчева и зам.-кметът на район Централен Тошо Пашов откриха нова детска площадка зад блоковете на ул. „Кръстьо Пастухов“ №9 и бул. „Цар Борис III Обединител“ №138-140. Лентата бе прерязана от Георги Стаменов и представител на фирма „Техно Акташ“ АД, която дарява съоръжението.

Преди много години тук е имало люлки, пързалка и тенис маси, но те са били унищожени.Жителите на района са доволни, че предишното буренясало и запустяло междублоково пространство е превърнато в райско кътче в супер центъра на Пловдив. Най-удовлетворени обаче са майките с малки деца, които благодариха на кандидата за кмет на район Централен Георги Стаменов за страхотната нова детска площадка.

Тя е на терен от 140 кв. м. покрита e с противоударна настилка и включва комбинирано съоръжение с пързалка, люлки и клатушка. Около нея минава естествена зелена ограда, широка около метър и половина, а за допълнителна защита, ще бъдат сложени и антипаркинг съоръжения.

Монтирано е осветление, поставени са и няколко пейки и ново озеленяване.

„Радвам се, че децата на район „Централен“ ще имат още едно пространство за игра на най-малките и отмора - на по-големите жители на район "Централен" Мястото е изключително подходящо, закътано, без голям трафик и ще се ползва от много хора, защото е кварталът е изключително гъсто населен", коментира кметът на район „Централен“ Георги Стаменов.

Той бе категоричен, че в следващия мандат все повече междублокови пространства в района да бъдат преобразени.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (1)

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм