След 30 г. ГРАО в Северен е с нов дом на ул. Ален мак

Автор:
Понеделник, 21 Октомври 2019 12:04
След 30 г. ГРАО в Северен е с нов дом на ул. Ален мак

След 30 години ГРАО в район „Северен” е с нов дом, който беше открит в края на миналата седмица. Новият адрес на отдела се намира на ул. „Ален Мак” 4. Досега администрацията се е помещавала в неугледна постройка, находяща се на ул.”Вук Караджич” 26.

„След 30 години жителите на района имат достъп до европейска администрация. Бих искала да изкажа своята искрена и лична благодарност за подкрепата на г-жа Радослава Ташкова в качеството й на заместник-председател на Общинския съвет в Пловдив и на г-жа Ангелина Топчиева - главен секретар на Община Пловдив, които ни подадоха ръка за преместване на отдел ГРАО на новия адрес”, каза началникът на ГРАО „Северен” Нели Симеонова при откриването.
"Гражданите трябва да бъдат в центъра на нашето бъдещо управление, да правим всичко възможно да решаваме проблемите им в бързи срокове. Администрацията да е прозрачна, достъпна и с човешко лице“, заяви кандидатът на ГЕРБ за кмет на Пловдив. Здравко Димитров на церемонията. На откриването бе също и кандидатът за кмет на района Стоян Алексиев, кандидати за общински съветници.
Отделът ”Гражданска регистрация и административно обслужване” на района „Северен” е създадена през 1964 г. Той извършва услуги в полза на гражданите: адресна регистрация, постоянен адрес, актове за раждане, актове за граждански брак и за смърт. Издават се всички видове удостоверения – семейно положение, родствени връзки, удостоверение за наследници и др. Отделът работи по регламенти, актове за гражданското състояние -многоезични, които се признават в цяла Европа. Признава и допуска за изпълнение решения по Кодекса за международно частно право.
Самото гражданско състояние е претърпяло голямо развитие през последните 10 години, като регистрите са цифровизирани, а личните регистрационни картони вече са в електронен вид, което позволява на гражданите да получат административна услуга за пет минути и на „едно гише”.
Това е най-посещаваният отдел в общинската администрация. Всяка година над 12 000 души преминават като клиентопоток през ГРАО.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм