Иван Тотев и Георги Стаменов откриха нов парк на пл. Св. Петка

Автор:
Четвъртък, 17 Октомври 2019 11:36
Иван Тотев и Георги Стаменов откриха нов парк на пл. Св. Петка

Кметът Иван Тотев и кандидатът за кмет на район Централен Георги Стаменов прерязаха лентата на обновения парк на площад "Света Петка".

„С красивите нови водни площи, модерната детска площадка, с богатото озеленяване, подменено LED осветление и нова напоителна система, запустелият терен в момента е превърнат в райско кътче в квартала. Това, както и обновяването на цялата зона, стана възможно благодарение на средствата, спечелени от община Пловдив по оперативна програма „Региони в растеж“. Поредният воден атракцион в парка в сърцето на града пък създава приказна атмосфера и е притегателно място за всички“, посочи Георги Стаменов.

Ръководителят на проекта арх. Соня Славчева допълни, че в него влизат 9 обекта от карето в бул. Княгиня Мария Луиза" до бул. "Марица-юг", стената на река Марица, бул."Източен" и Стария град.

"Смятам, че вложихме много средства, енергия и усилия, за да бъде преобразена цялата Първа градска част. Освен парка, по програмата са реновирани и улиците по бул. Княгиня Мария Луиза“, улиците около Понеделник пазара, където са поставени пейки, антипаркинг колчета, кошчета, стоянки за велоалеи, направена е изцяло нова организация на движението с приоритет на пешеходното. Засадени са над 80 нови дървета, 5000 храста, нови инсталации за напояване. Общата стойност на инвестицията по целия обект е около 1,5 млн. лв. , обясни арх. Славчева.

Кметът Иван Тотев обясни, че подходът, предпочетен от общината за определяне на зоните за въздействие е бил решаващ за успеха на проекта и е отговорил на изискванията на пловдивчани.

"Община Пловдив избра по-малки зони с по-голяма концентрация на инвестиции в тях, което увеличи многократно ефекта. Това е видно и от резултатите в тази зона. Успяхме да привлечем външно финансиране и в Голямата епископска базилика, която също е в зоната. Това ще даде отправна точка за работа в следващите мандати. Успяхме едновременно да изпълним изискванията на европейската програма и на хората", категоричен е градоначалникът.

Той допълни, че въпреки сложността на проекта, той е бил изпълнен по най-добрия начин.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (3)

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм