За първи път – школа по етикет и балетно изкуство за деца

Автор:
Сряда, 09 Октомври 2019 12:29
За първи път – школа по етикет и балетно изкуство за деца

Центърът за руски език и култура към Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ започва съвместна инициатива с Детско балетно студио „Grand Fouette“ по набиране на деца на възраст от 4 до 17 години, желаещи да изучават етикет и балетно изкуство.

Обучението ще се осъществява по методика на световно известната Руската балетна академия „А. Я. Ваганова“ от професионалисти. Периодично в рамките на школата майсторски класове ще провеждат гостуващи специалисти от Санкт Петербург.

Заниманията ще протичат в сградата на Ректората на Пловдивския университет два пъти седмично в три групи – подготвителна, младша и старша (по 10-12 човека) и ще са с продължителност за всяка група съответно – 40 мин., 60 мин. и 90 мин.

Записването ще продължи до 10 ноември 2019 г. на тел.: тел. +359 988 862 705, контактно лице: Александра Ангелова – ръководител на проекта. Главен специалист по системата на обучение е Наталия Чернецкая: тел. +7 960 242 85 28, г. Санкт Петербург, Русия.

През летните месеци студиото предлага лагер-школа на българското Черноморие с хореографи и педагози от Академията за руски балет „А. Я. Ваганова“ – Санкт Петербург.

Занятията в балетното студио целят изучаване и опазване на класическото балетно наследство. Те са подходящи както за подготовка на деца за постъпване в професионални училища, така и за любители на балета, които мечтаят за сценични изяви.

 

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм