Муравей Радев: Десните трябва заедно да подкрепят ГЕРБ

Автор:
Понеделник, 07 Октомври 2019 10:57
Муравей Радев: Десните трябва заедно да подкрепят ГЕРБ

Бившият финансов министър Муравей Радев призова на местния вот пловдивчани да подкрепят дясната коалиция на ГЕРБ – събирателен образ на българската десница. Той направи това снощи по време на представянето на книгата си „Прекършен живот“, която разказва за трудностите, през които е минал баща му Георги по време на 10-годишния си престой в комунистическите лагери, 5 от тях – в Белене.

Гости на премиерата в препълнената зала на Историческия музей в Пловдив бяха председателят на Комисията по бюджет и финанси в парламента Менда Стоянова, кандидатът на ГЕРБ за кмет на район „Централен“ Георги Стаменов, кандидатите за общински съветници Иглика Казанджиева, Фиданка Кацарова, Тони Каменова, Мария Ненчева, Мирослав Тенев и много пловдивчани. Менда Стоянова предаде специалните поздрави на кандидата на ГЕРБ за кмет на Пловдив Здравко Димитров, който не можа да присъства заради предварително поет ангажимент – участие в телевизионно предаване.

„Хората са били хвърлени в лагерите, защото не са страдали достатъчно за кончината на Сталин. На много от тях са им измръзнали крайниците и са били ампутирани. Тази съдба е сполетяла племенника на Пейо Яворов, който е загубил и двата си крака до коленете“, каза бившият финансов министър.

Председателят на Комисията по бюджет и финанси Менда Стоянова адмирира Муравей Радев за книгата и го призова да не спира да пише, за да е наясно младото поколение с този период и никога комунистите да не се връщат отново в управлението.

„Нека тази книга не е последната, за да може днешната генерация да знае историята ни и да оцени свободата, с която разполага“, отбеляза Стоянова.

Муравей Радев призна, че е жив свидетел на много ключови събития и би могъл да ги събере в мемоари .

Той бе категоричен, че е в сферата на фантастиката кмет от БСП да спечели Пловдив.

„Пловдивчани са културни, интелигентни хора и истински десни демократи. Това е причината в продължение на 30 години градът на тепетата да не е бил управляван от червен Общински съвет. Единствената възможност е един от кандидатите да се опита да върне БСП на власт по друг начин, както го направи преди два мандата“, обяви Радев.

„Много работа имаме да вършим и затова десните партии трябва да сме заедно, за да се осъществи мечтата на баща ми – един ден да видим България национално мощна и социално силна държава“, заключи Муравей Радев.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (5)

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм