Иван Стоянов: Ще изградим центрове за квалификация в Източен

Автор:
Четвъртък, 26 Септември 2019 11:18
Иван Стоянов: Ще изградим центрове за квалификация в Източен

Кандидатът на ПП ГЕРБ за кмет на район Източен Иван Стоянов, който като директор на Общинско предприятие Чистота за 8 години преобрази системата за почистване на града с модерна техника и оптимизация в планирането, е категоричен, че най-проблемният район на Пловдив трябва да продължи социализацията на етническото население там по линия на квалификация и образование.

Район Източен се управлява добре още от мандата на Иван Тотев, след това при Петър Петров и сега - с Николай Чунчуков, каза Иван Стоянов. Амбициите ми са това да продължи.

Той посочи сред приоритетите си създаване на центрове за квалификация в училищата за по-ниско образованите жители на района.

Източен е не само голям, но и твърде различен в отделните си квартали - Изгрев, Столипиново, Гладно поле, Каменица 2, каза Иван Стоянов. Затова и приоритетите ще са според необходимостите в микрорайоните, посочи той.

Така например на ул. Сокол е необходимо изграждането на площадно пространство с осветление и видеонаблюдение, придружено от съвременна детска площадка.

За Гладно поле облагородяването задържително трябва да продължи, а улиците Богомил, Лев Толстой и Радко Димитриев да се разширят с обособяване на паркоместа.

Приоритет е свързването на ул. Богомил с бул. Санкт Петербург, както и тотален ремонт на парк Чайка.

8 години съм бил директор на ОП Чистота, имам опита от работата с много хора и голяма част от тях са от етническите малцинства, каза още Иван Стоянов.

Другият му житейски опит, свързващ го с район Източен е, че живее в кв. Гладно поле.

Източен трябва да продължи да се променя и социализира, затова ни подкрепете с бюлетина №43 на 27 октомври, помоли пловдивчани кандидатът на ПП ГЕРБ за кмет на района.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм