Райкметовете на ГЕРБ - на покрива на първия многоетажен паркинг

Автор:
Вторник, 24 Септември 2019 12:07
Райкметовете на ГЕРБ - на покрива на първия многоетажен паркинг

Петима от кандидатите на ПП ГЕРБ за районни кметове в Пловдив заедно с градоначалника и областен координатор на партията Иван Тотев се качиха на покрива на първия многоетажен паркинг в града, който ще е готов в края на ноември.

Четириетажното съоръжение се намира на ул. Орфей - пресечка на Пещерско шосе, и бе инспектиран днес от кмета на район Западен и кандидат за пореден мандат Димитър Колев в компанията на още четирима от кандидатите на най-голямата българска партия за районни кметове - Костадин Димитров (Тракия), Костадин Язов (Южен), Иван Стоянов (Източен) и Стоян Алексиев (Северен).

Колев беше първият от районните ни кметове, който не само намери терен за изграждането на многоетажен паркинг в Западен, но и успя да убеди общинските съветници в необходимостта да се инвестират 3.4 млн. лева за съоръжението, както и че мястото му е точно тук - в най-застрояващата се част на района, каза градоначалникът Иван Тотев.

Изграждаме още два многоетажни паркинги в Пловдив - единият е в Тракия, другият - в Централен. Убеден съм, че това е бъдещето за разрешаване на проблемите с паркирането и се надявам новият Общински съвет и управата на града да продължат идеята.

Над 200 хиляди са регистрираните МПС-та в общината, от тях 150 хиляди са леки автомобили и тенденцията за покачване на броя им расте, каза Иван Тотев.

Бъдещият Общински съвет ще трябва да реши с промяна в Наредбата какъв да е месечният абонамент за ползване на многоетажните паркинги в Пловдив, продължи той. Димитър Колев предлага 50 лева на месец за паркинга в Западен.

Според самия Колев цифрата е разумна, тъй като наем на гараж е между 80 и 100 лв., а тук колите освен че са на сухо, са и охранявани от 60 камери.

Опция за почасово заплащане може да се въведе, ако останат свободни места от общо 150-те клетки след кампанията за абонаментните месечни карти, каза той.

Съоръжението може да се самоиздържа, тъй като целият приземен етаж е предвиден за търговска площ, а интересът към предстоящите търгове е много голям.

Трите етажа отгоре са с капацитет по 50 коли всеки. Изграден е и асансьор.

Строителството върви по план и се очаква АКТ 16 да се вземе до края на ноември.

Димитър Колев посочи още, че от вскичките 500 гаражни клетки, наследство от 90-те години на миналия век, в района са останали само 40, които са в процес на принудително премахване.

Благодаря на хората, че се съобразиха с необходимостта да се изчистят старите гаражи, за да се отвори място за паркиране на повече коли, каза той.

Паркинг за 50 автомобила се изгражда на ул. Ружа, на ул. Бряст - до Студентските общежития има готов проект също. Зад общежитията са изградени още 20 паркоместа.

15 са санираните по програмата блокове в Западен, посочи още Димитър Колев.

Димитър Колев има страхотни идеи за продължаване на развитието в Западен, похвали го Иван Тотев. Останалите кандидати за кметове на района нямат и на 5% неговите опит и знания, категоричен е Тотев.

До 15 дни ще пуснем обществената поръчка за Модър - Царевец. Стойността е 12 млн., но проектът този път е с по-малък обхват, тъй като частта към Южния обходен колектор ще финансира ВиК. Задълженията, които ВиК ще поеме, са около 2.5 млн. лв. Тъкмо те спряха двата предишни търга, като на първия кандидати нямаше, а на втория се яви само един. Сега градоначалникът е сигурен, че ще има наплив от желаещи да спечелят поръчката.

Връзката между Прослав и Коматево се работи много активно. Всичко това не бива да спре! - каза Иван Тотев. - Затова на 27 октомври се надявам хората в Западен да гласуват за нашия кандидат, за всичките ни кандидати - и за кмет, и за районни кметове, и за общински съветници - заключи той.

ВИЖТЕ ВИДЕО

Видео

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (10)

 • читател

  Докато ГЕРБ строи многоетажна паркинги за пловдивчани, пловдивската Мадам Лъжа - Дани Каназирева https://i.ibb.co/1bVv8DD/1.jpgстрои луксозни кооперации с басейн за себе си... https://i.ibb.co/1sH27GG/22.jpgЗаписани на мама и татко - пенсиите от Гладно поле Кленджарови...

 • читател

  А Славчо мете с метлите на бай Митко Джинков от Прослав... За 1 300 000лв.
  https://i.ibb.co/18FCvcH/image.jpg
  Славчо сочи символа на управлението си: метла от бай Митко Джинката...

 • хаха

  отговори на: читател

  и запасняците от Гладно поле го подкрепиха, кво става със Здравка и нейния фенклуб пенсии мама, татко и Владко...

 • читател

  отговори на: хаха

  Дани МАМИ дебилите, които й вярват водени гордо от ген. Кюмюрджиев, а после ще се топнат в басейна в луксозната кооперация на пенсиите от Гладно поле Кленджарови. А Владко си е на пудра захар през носа, уйски и комар. Защото всеки балък е важен.https://i.ibb.co/VSJy6fL/5.jpg
  https://i.ibb.co/rfKH07M/3.jpg
  https://i.ibb.co/5Tz2Lpq/4.jpg

 • читател

  отговори на: хаха

  А ето и балъците на Дани... https://i.ibb.co/zsXcLrb/image.jpgКоито пловдивската Мадам Лъжа Мами.

 • отракана кака

  150 места по 50 лева са 7500 леа месечно, по 12 месеца са 90 000 годишно, 3, 4 мил делено на 90000 означава, че без разходи по поддръжка, без всякакви други масрафи, паркингът ще се изплати за повече от 35 години.Всеки частен предприемач би фалирал от такава инвестиция,Тук обаче се харчат не лични пари а парите ни събрани от данъци или пък взети от банки като заеми.В инвестицията не слагам цената на общинскат земя и др, защото сметката ще стане страшна и някой може да скочи от покрива на паркинга.

 • читател

  отговори на: отракана кака

  Общините в цял свят не работят само бизнес проекти за печалба, а в интерес на гражданите и често подобни проекти са и губещи. Така, че тези бакалски сметки не са приложими... Площадът кога ще се изплати и от какво? Никога и дай да стоим на комунистическите разбити плочки... Или асфалтираните булеварди...

 • отракана кака

  отговори на: читател

  Ами да направят за всичките 200 000 коли пакинги, а сега за 150.Проблемите на Пловдив са "решени" стези три паркинга.Кучето е заровено в закона, всяка нова кооперация партера е с магазини , а не с гаражи.И колите са на улицата, а после чакаме общината да ни строи паркинги.А иначе си прав за това , че общината не трябва да търси печалба, но 3,4 мил лева е една детска градина, или 4 физкултурни салони.Въпрос на приоритети....

 • читател

  отговори на: отракана кака

  Отдавна законите за застрояването бяха променени и всяка нова кооперация задължително е с гаражи, друг въпрос е, че семействата вече по 2 коли имат, но лека полека с общински паркинги ще се подпомага паркирането.

 • ха-ха

  Ми накъде без Титюка?

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм