Пловдив се включва в Да изчистим България!

Автор:
Четвъртък, 12 Септември 2019 17:16
Пловдив се включва в Да изчистим България!

На 14 септември 2019 г. (събота) за пореден път ще се проведе най-мащабната доброволческа инициатива у нас „Да изчистим България заедно”. Тя цели да изгради обществена чувствителност по въпросите, свързани с опазването на околната среда, и да направи България по-чиста и красива в дългосрочен план. Емблематичната кампания отрежда водещо място на България сред страните с най-добри доброволчески практики в грижата за околната среда в света.
През 2019 г. „Да изчистим България заедно” разширява обхвата си с нови възможности за подобряване на средата, в която живеем. Доброволците ще могат не просто да почистят замърсените зони, но и да инициират други добри дела, като обновят детски площадки и градинки, спасят унищожени гори или засадят нови, ремонтират туристически табели и заслони, боядисат пейки и дадат други добри примери, с които да направят районът си не само по-чист, но и по-красив.
Стартът на кампанията ще бъде поставен в 10:00 часа.
Предоставяме информация за дейностите, които ще бъдат извършени по време на кампанията:
- Почистване на парк „Лаута”. Сборен пункт пред барбекютата.
- Почистване на парк "Чайка", парк "Каменица", парк "Богомил" и парк "Изгрев". В изброените паркове по инициатива на районната администрация ще бъдат боядисани пейките.;
- Почистване на междублоковите пространства на ул. "3-ти март" /бившия магазин Молдавия /. Освен почистване на тревните площи ще се оформи дървесната растителност в междублоковите пространства.
- Почистване на междублоково пространство на ул. „Солунска” и ул. „Юндола”, междублоково пространство на ул. „Вечерница” и ул. „Звезда”, парк „Ружа”;
- Почистване на „Сахат тепе” (Район Централен). Сборен пункт пред Регионалния телевизионен център.
- Почистване на северният бряг на р. „Марица” от пешеходният мост до м-н „Лекси” (Район Северен). Сборен пункт срещу м-н „Лекси”.
Чували и ръкавици ще бъдат раздавани на гражданите в обявените временни пунктове минути преди старта и по време на самата акция, също така материали за почистването ще се раздават през целия ден във всички районни администрации.
В кампанията предварително са заявили участие, както доброволци от различни компании, общински и държавни институции, така и много граждани.
Община Пловдив призовава гражданите активно да се включат в почистването, за да направим заедно Пловдив още по-приветлив и уютен град. Всички ние сме стопани на града – нека се грижим за опазване на чистотата му всеки ден!

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм