3 г. условно за мъж довел жена си до самоубийство

Автор:
Петък, 02 Август 2019 14:39
3 г. условно за мъж довел жена си до самоубийство

Според магистратите това наказание щяло да превъзпита мъжа упражнявал ужасен тормоз над жена си в продължение на години

3 години условно с пет години изпитателен срок получи мъж от пловдивското село Ръжево Конаре докарал жена си до самоубийство .

Той трябва да заплати и 100 000 лева кръвнина на дъщерята на самоубилата се жена, както и 4740 лв. държавни такси и разноски по делото.

Физическото и психическо насилие над жената продължило три години - от 28.06.2014 г. до 11.05.2017 г. Тя и мъжът ѝ живеели заедно в село Ръжево Конаре, община Калояново с двете си дъщери.

Семейството се прехранвало със земеделие. Съпругата била тиха, затворена и работлива и се грижела много за децата си. Тя дълго търпяла физическия и психически тормоз от страна на мъжа си, но накрая сестрите ѝ забелязали, че често има синини по тялото ѝ. През юни 2014 година тя не издържала и напуснала семейния дом.

Прибрала се в бащината си къща, без децата си. Мъжът й обаче започнал често да я навестява и продължил да я тормози. Няколко дни, след преместването мъжът й отново я пребил жестоко с юмруци и ритници.

Тя си извадила медицинско и подала жалба срещу насилника, както и искане да вижда децата си. След няколко седмици обаче се върнала обратно при мъжа си заради децата си и липсата на пари.

Продължили побоите, емоционалният и психическият тормоз над жената.

Понякога тя бягала от къщи и обикаляла улиците през нощта, а на сутринта се връщала.

Тя нямала достъп до семейните пари, защото всички средства от земеделската продукция били превеждани по сметката на мъжа ѝ. Той не давал на съпругата си и стотинка и контролирал всичко, което прави.

През 2015 г. жената опитва да се самоубие с голямо количество хапчета.

Лекарите успели да я спасят, но заради тормоза на съпруга й, тя за втори път опитва да сложи край на живота си с препарат за растителна защита.

След престой в  УМБАЛ "Св. Георги" , тя отново оцелява, но побоите вкъщи продължават, дори пред децата.

Понякога дъщеря й се опитвала да я спаси от произвола на баща си, но майката заставала пред нея, за да не набие и нея.

През 2017 година, след поредния жесток побой жената изчезнала. Дни по-късно се прибрала, мъжъ й отново я пребил, а когато съседите повикали полицаи, тя излъгала, че малко са се скарали с мъжа си.

Съпругът получил предупредителен протокол, но тормозът не спрял. Насилникът налагал нещастната  жена с маркуч, удрял я в мебелите, пребивал я с юмруци и ритници.

На 11 май вечерта се прибрала от работа, заедно със съпруга си, но отказала да вечеря. Когато момичето я питало какво става, майката отговорила: Не мога да издържам повече. Всъщност по-късно става ясно, че имало пореден тормоз от страна на мъжа й на полето, докато ряботят.

После жената изчистила къщата и казала на дъщеря си, че излиза да хвърли боклука, но не се върнала.

В продължение на два дни дъщерята и съпругът на жената я търсили безуспешно край селото. На 13.05.2017 г. дъщерята намерила майка си, обесена на електрически стълб в землището на Ръжево Конаре. Момичето ужасено се обадило на баща си по телефона, който дошъл със свой приятел и свалили тялото.

Опитали се да окажат първа помощ, но жената била починала. След това повикали Бърза помощ, но съдебните медици само констатирали смъртта ѝ. Започнало и разследване на полицията в Хисар. По време на съдебния процес насилникът се признал за виновен и поискал съкратено съдебно следствие.

Заради това присъдата му е била намалена с една трета. Според магистратите наказанието съответства както на обществената опасност на извършеното, така и на личността на подсъдимия и според преценката на съда би постигнало своето поправящо и превъзпитателно въздействие спрямо него. Присъдата може да бъде обжалвана в 15-дневен срок пред Окръжния съд в Пловдив.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм