БСП Източен и Тракия номинираха Пламен Узунов за кмет

Автор:
Сряда, 31 Юли 2019 12:30
БСП Източен и Тракия номинираха Пламен Узунов за кмет

Въпросът е дали от червената централа ще се осмелят да го издигнат

Две от районните организации на БСП са издигнали за кмет бившия директор на Областна дирекция на МВР Пловдив Пламен Узунов, който в момента е съветник на президента Румен Радев.

Това научи Plovdiv-online от социалисти под тепетата.

Според активисти на левицата Узунов е възможно най-добрата кандидатура за бъдещ градоначалник на Пловдив, с потенциал да събере голяма електорална подкрепа и вътре, и извън партията.

Според социалогически проучвания партия БСП в Пловдив би получила 15 на сто при местния вот, а вероятният кандидат за кмет Николай Радев - едва 8%.

Друг е въпросът дали от централата на партията ще се осмелят да издигнат Пламен Узунов.

Опасенията на червените са, че ако той бъде излъчен за кмет от БСП Пловдив, битката ще се пренесе от местно на национално ниво и ще се превърне в директен двубой между президента Румен Радев и премиера Бойко Борисов.

Така ако Пламен Узунов загуби кметския вот, черните точки от разгрома ще бъдат приписани на държавния глава. 

Друга спирачка пред кандидатурата на съветника на президента може да се окаже и местното ръководство, което открито лобира за Николай Радев.

Дали самият Узунов ще се навие да бъде претендент на левицата за градоначалник ще стане ясно до 7-ми септември, когато е конференцията, на която ще бъде избран кандидата за кмет на БСП.

Дотогава и всички номинирани дали съгласие за издигането си, подписват съответните декларации.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (7)

 • Мара Фурламата

  Кольо Радев да не е платил та му дават 8 %. Той в проценти изчислява други неща, иначе политическата му тежест клони към нула.

 • читател

  Хахахахаха- бомбето Радев в играта, но имайки предвид, че ГЕРБ може да номинира лузъра баба Цецка пловдивска Зико и дебелаците с без и без гевреци- нищо чудно и фуражката Узунов да спечели... Като на времето Радев - Цецка...

 • Възмутен

  Ало, писателя, ама верно ,,мноооу си прос "!

 • читател

  отговори на: Възмутен

  Узунов, ясно че от полиций никой не иска правопис, ама отиваш на нивото на милиционера с двете грешки в акта за нарушение на Фиат: Виад... Не, че Зико Ореха е по-грамотен, ама все пак! Пред такива лузъри политкомисар Славчо направо изглежда политически и културен гений...
  И все пак се надявам ББ и комисията на ГЕРБ да не пуснат чрез двата чумави глигана - Петров, Дедев и Ореха с нафта - Зико, околоко който се въртят - убийствения изборен щам за ГЕРБ - баба Цецка президент.

 • Григорова

  Много добър вариант за кмет на Пловдив, но едва ли ще поеме тази отговорност

 • читател

  Хитлер Узунов нищо чудно да бие баба Цецка пловдивска - Зико, точно както шофьорът на самолет и пълно политическо бомбе Радев би баба Цецка оригинал.... За която обаче, все пак привърженици на ГЕРБ гласуваха и то два пъти с омерзение...
  Но за "Комиците" на ГЕРБ: Ореха с нафта - Зико и двата чумавите глигана Петров и Дедев, няма кой да ходи и пак да се излага по урните, за идиотските решения в централата на ГЕРБ. А дано прояват адекватност този пък! Че и около клоуна с метлите - политкомисар Славчо става интересно - местното ВМРО не го ще... Циркът продължава.

 • Радостина

  И все пак Славчо е по-добрия вариант за кмет. Той поне има някакъв опит, макар и не до там сполучлив! Не вярвам да бъде избран от раз, но на балотаж с някого ще е 95% сигурен! С номинирането на баскет/болната/ куха топка и гуджуците около него, нещата много се заплитат! Въпреки това, Зико ще е на балотаж. Всички кандидати на БСП в Пловдив са далеч, далеч по-слаби! ПовЕрвайте ми!

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм