Боил Банов спря бутането на тютюнев склад

Автор:
Събота, 27 Юли 2019 20:18
Боил Банов спря бутането на тютюнев склад

Боил Банов, министър на културата, спря бутането на срутваща се сграда от Тютюневия град заради - по думите му, неясна мотивация и пропуски в документацията.

Банов в прав текст каза, че нямало никакво значение какво е мнението на кмета на район Централен, нито на кмета на Пловдив. Аз съм този, който решава, каза твърде ядосано Боил Банов.

Според него складът не трябвало да бъде разрушен, а обезопасен.

Документацията е напълно изрядна и пропуски няма, категоричен е кметът на Пловдив Иван Тотев. Сградата е опасна, от нея е останала само фасадата.

Делото срещу собствениците й още не е окончателно решено в съда, въпреки оправдателните присъди в Окръжен съд.

Бутането трябваше да се извърши днес и утре, и дори бе издадена заповед за временна реорганизация на движението.

ВИЖТЕ ОЩЕ ПО ТЕМАТА.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (2)

  • читател

    Министър Паве, ще остане в Пловдив и с абсурдното си решение в тотално и луксозно реконструирания център, само ул. Отец Паисий да остане с грозните огромни и нефункционални павета... Дано тази руина на падне и не увреди граждани....

  • свето

    Някога един велик българин беше заявил:"Не ме е страх от министъра на културата, а от .....". Мене ме е страх от сегашните министри на културата, ето защо: три години след палежа на "Любо пожара" не е преместена една тухла от тютюневите складове! Докога това пренебрежително бездействие? Три години стои без всякаква намеса склада на улица "Одрин", разбира се и самата улица без никакво изменение! Докога? Бутнаха безотговорно някогашното Подковаческо училище (после МУЦПО) на ул." Цанко Дюстабанов" без да сме чули за министерско съгласие и толкоз! Бутнаха по същия нахален начин сградата на III милиционерски участък, после военно коменданство и толкоз! Подиграха се с проекта на пищната нова къща, строяща се на ъгъла на улиците "Цар Асен" и "Г. М. Димитров", като вписаха, със сигурност временно, във фасадата част от изящната тамошна къща и толкоз!Нагло преустроиха силуета на Стайновата къща, на тепето, и толкоз! И още, и още, но спирам до тук! Е, пловдивчани, как да не ме е страх от министри на културата, от нагли кметове, от бездушни управници на скъпия ни град Пловдив

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм