Кметът и посланикът на Корея обсъдиха общи проекти

Автор:
Петък, 12 Юли 2019 15:30
Кметът и посланикът на Корея обсъдиха общи проекти

Кметът и посланикът на Република Корея обсъдиха общи проекти

През 2020 година се навършват 30 години от установяването на дипломатически отношения между Република България и Република Корея. По този повод се предвижда да бъдат организирани двустранни прояви в Пловдив. Това стана ясно от срещата на посланик Джънг Джингю и кмета Иван Тотев, която се проведе днес в залата на общината.

С цел задълбочаване на сътрудничеството и реализирането на различни културни събития предстои да се проведе работна среща с участието на заместник-кмета по култура и туризъм Александър Държиков и изпълнителния директор на фондация „Пловдив 2019“ Кирил Велчев.

Въз основа на традиционното приятелство между двата народа се разширява и двустранното сътрудничество в различни области от взаимен интерес. Вече 17 години Пловдив е побратимен с южнокорейския град Тегу.

През всичките тези години отношенията между двата града се задълбочиха, получавайки тласък в редица важни области, посочи кметът на Пловдив инж. Иван Тотев. Като добри примери бяха посочени подписаният преди две години Меморандум за икономическо сътрудничество, както и сключеният преди броени дни документ в областта на образованието и бизнеса документ между Тракия икономическа зона и Свободната икономическа зона на град Тегу.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм