Монтесори сертификати за първата ясла в Пловдив

Автор:
Понеделник, 24 Юни 2019 17:06
Монтесори сертификати за първата ясла в Пловдив

Заместник-кметът на Пловдив Стефан Стоянов връчи сертификати за успешно завършен курс за приложение на Монтесори подхода на осем специалисти от Детска ясла „Сто усмивки“ в район „Западен“. През септември тази година там за първи път ще бъдат разкрити Монтесори групи. Директорът на детското заведение, педагог и шест медицински специалисти преминаха специализирано обучение за прилагане на метода при работа с деца в яслена възраст /от 0 до 3 години/.
По този начин се затваря цикълът на обучение, който през есента ще обхваща ясла, седем детски градини и две училища. Вече 900 деца от целия град се обучават по метода на Мария Монтесори. Пловдив е първият град в страната, който за четвърта година успешно прилага Монтесори педагогика в общинските училища, подчерта заместник-кметът “Oбразование, бизнес развитие, европейски политики и международно сътрудничество” Стефан Стоянов.
По време на срещата в заседателна зала на Община Пловдив бяха представени и резултати от проучване на въздействието на метода на Монтесори върху децата, родителите и учителите от детските градини в града. То е проведено от доц. д-р Елена Събева - ръководител на катедра "Предучилищна педагогика" в Пловдивския университет "Пайсий Хилендарски".
Изводите в него сочат, че Монтесори методът отговаря на действащия демократичен принцип на образованието, както и на целите на предучилищното образование за възпитаване на автономна и творческа личност.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (1)

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм