Талантът и успехът пеят на френски /снимки/

Автор:
Понеделник, 17 Юни 2019 18:28
Талантът и успехът пеят на френски /снимки/

16-ти Международен фестивал за франкофонска песен „Златен ключ” - Пловдив 2019

Трескави финални дни отброява календарът до откриването на най-големия музикален форум на Балканския полуостров за мелодични шансони, а именно шестнадесетото изднание на Международният фестивал за франкофонска песен „Златен ключ” - Пловдив 2019. И тази година Алианс Франсез Пловдив организира това събитие, включено в Културния календар на Община Пловдив, а както повелява традицията - негов водещ ще бъде самият основател на Фестивала, Бернар Руо.
Пловдив ще се превърне в един своеобразен френски остров, тъй като в рамките на фестивала „Златен ключ” се провежда отново и „Френската седмица” на площад „Стефан Стамболов” пред Общината, където от 24 до 30 юни пловдивчани и гостите на града ни ще имат възможността да се докоснат до техническите и културни аспекти на Франция. Ще могат да се видят най-новите модели френски автомобили, слънцезащитни продукти, полезни съвети, тестове и много други изненади.
Откриването на Международния фестивал за франкофонска песен ще е на 28 юни в 19,30ч. с изключително атрактивен концерт-спектакъл „Висша мода и Шансони” в залата на Градския дом на културата „Борис Христов”, с любезното участие на френския дизайнер Пенг Сенпинта, който ще създава пред очите на публиката висша мода тоалет директно по тялото на една от френските Мис, с който тя веднага ще може да дефилира. Ефирните и елегантни модели ще придадат допълнителен блясък и френски шик на предстоящите фестивални дни.Концертът ще включва участието на българските лауреати, печелили конкурса през изминалите години, които са подготвили и акапелни изпълнения и завладяваща хореография. Сред звездните имена е и Ивана Муцкова, която ще се надпява с „Талантът на Франция” – близнаците Джес и Уесли /Jesse и Wesley/. Още един прекрасен дует ще ни зарадва със завладявящите си изпълнения - KsANa - Клавдия Китанова (вокал, перкусии) и Антон Яначков (китара) . KsANa е проект, създаден от любов към музиката, по-специално европейския фолклор, Природата, алтернативния начин на живот, смеха, дребните-огромни щастия, хубавите хора и случки. Една от основните цели на дуото е да се фокусира върху своя принос за съхраняването и продължителното подхранване на българския фолклор, който е най-ценното ни музикално наследство. Надяват се да станат част от онези музиканти, чиято интерпретация на това наследство връща хората назад към корените. Причината Клавдия да започне да пее е Селин Дион. KsANa стават безспорни лауреати на Международния фестивал за франкофонска песен „Златен ключ“ за 2017 г. До този момент включително, те представят френски шансони всяка година по време на фестивала.
Публиката ще може да се наслади на изпълненията на лауреатите Нели Солакова, Марина Спасова, Надежда Димова и Любомира Бекирова. Към националните финалисти ще се присъедини и малката Сесил Алпер от Търговище. На сцената на ГДК „Борис Христов” всички изпълнители и модели ще разпръснат звезден блясък и ще подарят един неповторим франкофонски спектакъл на пловдивчани и гостите в годината, когато Пловдив е Европейската столица на културата.
На 29 юни е концерт–рециталът на талантливата изпълнителка от Украина, Олга Василенко, коато ще пее Пиаф. В него ще вземат участие и солистите от балет ART DANCE, Христина Маврева и Иван Христов с хореограф и режисьор Нина Козина.
Последният ден от фестивалната седмица е отреден за едно вечерно шоу на Гребната база в градината на хотел Ландмарк.
„Чрез огромната международна комуникация, за която Алианс Франсез се погрижи това песенно събитие стана една от емблемите на Пловдив по света. Отговорността ни като екип е голяма, тъй като искаме да направим перфектна организация с много интересни и приятни изненади за публиката и нашите гости. Грима и прическите на френските мис са поверени на младите таланти от съответните специалности на Професионалната гимназия по облекло „Ана Май” – Пловдив, а над 40 доброволеца от ЕГ ”Иван Вазов” ще ни помагат, а те безспорно са и едни от най-добрите посланици на България по света”, заяви Теофана Брадинска, директор на Алианс Франсез Пловдив.
Началният час на концертите е 19,30ч. в Градски дом на културата „Борис Христов”. Входът е свободен, какъвто е форматът на проявата във всички държави по света, и е с изключителното съдействие на Община Пловдив!
Заповядайте да се насладите на магията на френския шансон!

Галерия със снимки

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм