Пета година гледат дело за палеж на такси

Автор:
Събота, 15 Юни 2019 09:35
Пета година гледат дело за палеж на такси

Таксиметровият бос Радослав Керанов /37/ и Милко Доевски /34/ застават пред Районен съд в понеделник в поредно заседание по делото за палежа на таксиметровия автомобил на колегата им Георги Ряпов.

Според прокуратурата Керанов е поръчал палежа, а Доевски драснал клечката на 24 септември 2014 г.

Не се признавам за виновен, заяви и в предишното заседание Радослав Керанов.

Доевски пък призна, че е извършил палежа, но зояви, че ще дава обяснения на по-късен етап.

На първото заседание съдия Методи Антонов разреши към делото да бъде присъединен и граждански иск на Георги Ряпов към Керанов и Доевски.

В него Ряпов настоява да му бъдат платени 5700 лева – парите, които е дал за да възстанови щетите по подпаления си автомобил марка Хюндай.

Съдия Антонов отказа като недопустима останалата част от претенцията на Ряпов - 900 лева за пропуснати ползи от месеците, през които автомобилът не е работил.

Според нея експертизата на вещото лице Калинка Илиева стойността на изгорялата кола – Хюндай Тражет е 10 500 лева.

Собственикът й Георги Ряпов пък заяви, че колата е купена за толкова, но по нея са правени подобрения – боядисана е за такси и е поставена газова уредба за 1000 лева, което оскъпява сумата на около 12 000 лева.

Защитата на Керанов и Доевски – четирима адвокати, сред които и синът на Марин Марковски – Димитър, също оспориха експертизата на Илиева.

Според юристите не може да се прави оценка само по сайтове и документи, без Илиева да си е направила труда да огледа автомобила лично.

Освен това при оценката трябва да се вземе предвид пробега, още повече че такситата навъртат много километри, опонира адв. Марковски.

Илиева заяви, че е приела, че колата е рационално експлоатирана.

Съдия Методи Антонов назначи допълнителна експертиза, която да даде отговор на всички въпроси на защитата на Керанов и Доевски.

Вече са разпитани свидетелите Мартин Поптолев, който е задържан по друго дело и бе доведен в съда с белезници, собственикът на автомобила Георги Ряпов, Хачо Ованесян, Мариян Киров и други.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм