Фабрика за идеи търси идеи за Столипиново

Автор:
Четвъртък, 13 Юни 2019 12:59
Фабрика за идеи търси идеи за Столипиново

3 артистични проекта за кв. Столипиново ще получат подкрепа

Артистичното предизвикателство на сдружение „Фабрика за идеи“ за втора поредна година търси предложения за социално ангажирани творби и инициативи, свързани със силните страни на кв. Столипиново.

Артисти, в най-широкия смисъл, могат да кандидатстват с предложенията си до 30 ЮНИ 2019 онлайн. Излагането на творбите (инициативите, изложбите, събитията, пърформансите и др. в зависмост от идеята) ще е от 11 до 14 ЮЛИ 2019 в избрано от артиста място в Пловдив. Всяка от творбите ще получи 750 лв и комуникационна подкрепа за популяризирането си.

Темата и посланието са съвсем семпли и всеобхватни: „Допълни разказа за Столипиново. Разкажи и покажи силните страни на квартала чрез изкуство.

Тази година с предимство са инициативи от хора, които имат вече натрупан теренен опит от квартала и имат по-реалистична представа за нуждите и позитивните му страни.

Артистичните намеси могат да бъдат осъществени или в централни части на Пловдив, или в по-отдалечени квартали. Не е нужно да бъдат в самия кв. Столипиново, но е нужно да отразяват негови позитивни и силни страни - съответно такива умения и качества на жителите му. Това предполага предварителна теренна работа в квартала.

Проектът е част от програмата на Пловдив - Европейска столица на културата 2019 / Пловдив - Европейска столица на културата 2019 / Plovdiv 2019 ECOC

 

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм