ЕГ Иван Вазов стана 1-то референтно Гугъл училище в БГ

Автор:
Вторник, 11 Юни 2019 12:24
ЕГ Иван Вазов стана 1-то референтно Гугъл училище в БГ

Пловдив е единственият град в България, който има 100% свързаност на училищата в облачни технологии или това са общо 52. От 2016 година ние работим за налагане на безхартиеното обучение не само заради грижа за околната среда, но и за по-различна подготовка на учителите и децата за по-високо ниво на получаване на знание.

Това заяви кметът на Пловдив Иван Тотев преди откриването на Национална конференция “Училище в облака” , на която над 150 представители на училища от цялата страна ще споделят опит как да дигитализират своите административни процеси, как премахват хартията от класните стаи и как всеки ученик и учител учи със своето електронно устройство, навсякъде и по всяко време.

Важно е като иноватори да популяризираме постигнатото и да окуражим останалите училища да вървят по нашите стъпки, допълни градоначалникът по време на пресконференцията, на която стана ясно, че ЕГ Иван Вазов е първото референтно Гугъл училище в България от общо 400 в света.

На брифинга присъстваха и един от водещите лидери на Гугъл за Европа, Близкия Изток и Африка за въвеждане на облачните технологии Дийн Стоукс, зам.-кметът Стефан Стоянов, директорът на ЕГ Иван Вазов Вихра Ерамян и Александър Рангелов, шеф на Център за творческо обучение и партньор на Гугъл в България.

Днешната среща разказва за иновативните облачните технологии на останалите учители от различни краища на България, Пловдив е лидер във въвеждането на облачните технологии, обучението на ученици, учители и родители. Надявам се това да стане една традиция, каза още гладоначалникът.

Почти 15 на сто от учителите са преминали обучение за използване на облачни технологии – това са около 450 преподаватели, които поеха предизвикателството да се променят, да променят класната стая, обяви зам.-кметът Стефан Стоянов.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм