Прогнозата на plovdiv-online: Старецът Маккейн ще победи Обама

Автор:
Понеделник, 08 Септември 2008 14:29

Адвокатът от Чикаго стигна зенита си, направи три фатални грешки дотук 

Автор Антон Баев

ImageImageПрогнозата на plovdiv-online за изхода от президентската надпревара в САЩ е за кандидата на републиканците - ветеранът Джон Маккейн. Досега медийното отразяване на Барак Обама стигна своя пик и ще слиза надолу. Барак изтърва златен шанс да покани за вицепрезидент своя съперник сред демократите Хилъри Клинтън. Макар сенаторът от Ню Йорк и съпругът й - бившият президент два мандата Бил Клинтън да заявиха безрезервната си подкрепа, кампанията на Обама ще бележи спад, защото реално не обедини двата лагера сред демократите. Афроамериканецът има да се справя и с един немалък проблем - този, че афроамериканец никога не е бил избиран за президент на САЩ. Третият проблем е прекаленият акцент върху младостта на Обама за сметка на патриаршеската възраст на Маккейн.

По този повод си спомням думите на друг кандидат за президент - Айзенхауер, който, атакуват на тема възраст от конкурента си, произнася знаменитите думи: "Възрастна Америка, Вас ви обиждат!" Айк печели без проблем, а примерът само иде да покаже, че възрастният избирател е сила не единствено в България. Не на последно място е обтегнатите отношения с Кремъл, срещу политиката на Русия далеч по-твърд курс заема сенатор Маккейн за разлика от адвоката Обама.

И накрая - Сара Пейлин, жената, родила 5 деца от ескимос, сенатор от Аляска, скандална, пряма, красива, завладяваща, млада - 62-ри набор! Не само възрастна Америка има избор в двойката на републиканците.

Впрочем Джон Маккейн вече изпреварва съперника си демократ Барак Обама с 4 пункта. Това показват резултатите от най-новото проучване на Ю Ес Ей Тудей/Галъп, цитирани от информационните агенции. Маккейн получава 50 процента, а Обама - 46 според проучването. Наблюдателите сочат, че за тези резултати е повлиял до голяма степен изборът на Сара Пейлин за кандидат вицепрезидент на Маккейн.

Възможно е, разбира се, като всяка прогноза, и нашата да сгреши. Та нали лондонският Таймс не позна в залагането си на Хилъри Клинтън, че ще победи Обама на първичния вот и два месеца след старта на битката при демократите, зави към афроамериканеца. И все пак - Маккейн!

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм