Кметът даде старт на 47-мия преглед по пожароприложен спорт

Автор:
Вторник, 28 Май 2019 17:20
Кметът даде старт на 47-мия преглед по пожароприложен спорт

Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев даде официалния старт на 47-мия Републикански преглед по пожароприложен спорт. Церемонията по откриването се състоя снощи на в Цар-Симеоновата градина и на нея присъстваха директорът на ГД "Пожарна безопасност и защита на населението" гл. комисар Николай Николов, председателят на Българска федерация по пожароприложен спорт, директорът на ОДМВР ст. комисар Атанас Илков, областният управител Здравко Димитров, представители на институции, много граждани.граждани.
В обръщението си към присъстващите кметът на Пловдив инж. Иван Тотев приветства участниците с добре дошли в Европейската столица на културата 2019 и изрази респект към огнеборците, чиято мисия е да опазват живота, здравето и имуществото на гражданите. 
В 47-мия Републикански преглед по пожароприложен спорт участват над 400 състезатели от 27 области в страната – мъже, жени, както и юноши и девойки на възраст от 12 до 18 години, както и представителния отбор на Факултет „Пожарна безопасност и защита на населението“- при Академия на Министерство на вътрешните работи.
Парадът на участници бе воден от мажоретен блок при Средно училище „Св. Св. Кирил и Методий“ и Представителния духов оркестър на Военно-въздушните сили с диригент майор Михаил Младенов. Отборите бяха предхождани от съдийския блок на състезанието.
В церемонията участваха единствения по рода си в България Представителен гвардейски блок на Детска градина „Мая“, Детска вокална формация „Омайниче“ с диригент Таня Орманова, танцов състав на АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев“, гайдари, които са огнеборци, действащи служители от РД „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Пловдив.
Състезанията се провеждат на Лекоатлетическия стадион в Пловдив от днес до 30 май. Надпреварата е в дисциплините „Изкачване с щурмова стълба“, „100-метрова пътека с препятствия“, „Пожарна щафета 4 х 100 м с препятствия“ и „Бойно разгръщане от мотопомпа“.
Община Пловдив е партньор на 47-мия Републикански преглед по пожароприложен спорт.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм