Над 1400 в първия фест на пешеходците в Пловдив

Автор:
Неделя, 19 Май 2019 17:14
Над 1400 в първия фест на пешеходците в Пловдив

Над 1400 участници стартираха в първия фестивал на пешеходците в Пловдив. Събитието е организирано от Община Пловдив, Медицинския университет-Пловдив, българското посолство в Кралство Белгия и Община Бланкенберге, където мероприятието се провежда вече 60 години и участват хора от цял свят.
"Сигурен съм, че днес поставяме начало на фестивал, който да стане традиционен в Пловдив през следващите години", заяви в приветствието си заместник-кметът Георги Титюков.
"Това е началото на един фестивал, за провеждането на който се работи повече от 2 години. Днес показваме какво е да сме заедно по пловдивски, заедно за една кауза, за спорта", сподели заместник-министърът по култура Амелия Гешева. "Сигурна съм, че фестивалът ще се превърне в традиция, ходенето е здраве, то е и култура", добави тя.
От името на Пловдивския общински съвет председателят Савина Петкова връчи почетен знак на Община Пловдив на генералния почетен консул на България в Кралство Белгия Вили ван Импе.
Освен многобройните участници присъстваха още и заместник-кметът Александър Държиков, Н. Пр. Франсоа Бонтан, посланик на Кралство Белгия, извънредният и пълномощен посланик на България в Белгия и Люксембург Мая Добрева, представители на Община Бланкенберге.
Доброволци окуражаваха участниците в различните етапи, за да не се отказват и да завършат участието си.
Благодарение на чуждестранните студенти от Медицинския университет още първото издание на фестивала се превърна в международно.
Бяха раздадени 90 награди, най-голямата от които ваучер за 500 лева за велосипед от Maxeurope отиде при 13-годишната Божидара.
Специални награди бяха връчени на най-възрастния и най-младия участник, съответно на 83 (при мъжете), 78 (при жените) и на 3 (при момчетата) и 1 година и 9 месеца (при момичетата).

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм