Димитър Селенски играе оцелял поборник от Ботевата чета

Автор:
Вторник, 14 Май 2019 17:03
Димитър Селенски играе оцелял поборник от Ботевата чета

„ЩУРЧЕТО – убиецът на Ботев?...“ по романа  „Неговата любима“ от Неда Антонова е името на последния моноспектакъл на Димитър Селенски, продукция  ДТ „Гео Милев“ Стара Загора, сценична адаптация Димитър  Селенски, режисьор Георги  Кайцанов, сценограф Светлана  Урумова.

Представлението ще се играе на 17 май 2019 г. от 19:00 ч. в Куклен театър Пловдив.

Авторите на спектакъла „Щурчето – убиецът на Ботев?...“, правят своеобразен  разрез на времето „преди и след това“. Има ли грях, грешникът цял живот е негов пленник. Връща се назад, преобръща времето и търси опора. Оцелелият поборник  от Ботевата чета брани мястото, където два клона вързани на кръст, бележат гибелта на Войводата. Носи в душата си и омерзението и страданието във времето от робството и след свободата. Смирен размишлява за героизма и политическите извращения на времето. Жив спектакъл в своята автентичност между архаиката и съвременните белези на времето. Безпощадна изповед за истината на един преживян живот. 

Билети можете да закупите от касата на Кукления театър в Пловдив и в книжарницата "При разказвача на приказки" в гр. Пловдив, ул. "Чернишвески"№2

За групови заявки, Катя Лазарова - 0894 480744

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм