Шарен карнавал - Ральо Ралев отново сред децата на Северен

Автор:
Четвъртък, 25 Април 2019 11:55
Шарен карнавал - Ральо Ралев отново сред децата на Северен

Шарен карнавал - Ральо Ралев отново сред децата на Северен

     Серия от празнични изяви в детските и учебните заведения на „Северен“ бележат последните дни на април. Всички те са обединени от темата за благодатта на Земята, разцъфващата пролет и приближаващия Великден.

     ДГ „Весела“ е поредният домакин на такова събитие, наречено от малките възпитаници „Шарен карнавал“. Директорът на детското заведение Дора Пенкова, заобиколена от своя педагогически екип и всичките си над 160 възпитаници, посрещнаха многобройни гости в раззеленения двор на детското заведение, където всяка детска площадка бе превърната в приказно царство на красотата и уюта. Кметът на района инж.Ральо Ралев, заедно със заместник-кметовете Л.Кътова и К.Георгиев и образователния експерт Н.Нончева се убедиха, че желанието да се доставя радост на децата в тази детска градина е без граници. Г-жа Пенкова и малките гидове поканиха новодошлите във фоайето, където е разположена невероятно красива великденска изложба – плод на старателните детски ръце, направлявани от търпеливи и креативни учители. Шумно множество малки артисти настани гостите пред импровизирана сцена във вътрешния двор, където вече се бяха събрали и много родители.

               С неописуемо въодушевление децата дефилираха върху червен килим и представиха истинско приказно царство, а героите в него бяха в облекла, измайсторени с много фантазия от отпадъчни материали: хартия, кожа, плат, найлон, стари дискове, бутилки от вода. Водещата идея на пъстрото представление – да се знае и помни от всеки, че земята е източник на блага и затова трябва да бъде опазвана природата чиста, а нейните богатства да не бъдат разхищавани. Журито, водено от кмета, отличи като блестящо участието на всички сърцати артисти, а инж.Ралев обеща на децата, че всяка група ще получи играчки и сладости като награда за чудесното представление. Г-жа Д.Пенкова на свой ред изненада инж.Ралев с пореден жест на съпричастност към кметската инициатива да се събират пластмасови капачки, за да се прави добро там, където необходимостта от него е най-голяма. Директорът на детското заведение обяви с гордост, че децата и родителите на ДГ „Весела“ ревностно събират капачки и вече за пети път дават своята подкрепа за подетата инициатива на район „Северен“ да се множи Доброто за гражданите на Пловдив. Проявата на ДГ „Весела“ пред Великден бе ярко доказателство за промислена и изключително плодотворна възпитателна работа с децата, но и с техните родители, които бяха горди, че малките им наследници са усвоили най-важния житейски урок – да се пази и цени живото, което природата ежедневно ни дарява.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм